2024. május 18. - Erik, Alexandra
Elraboltatta és az állami televízióba vitette egykori protokollfőnökének két lányát Moammer Kadhafi líbiai vezető azért, hogy azok nyilvánosan cáfolják meg apjuk Franciaországban adott nyilatkozatait.
2011. február 24. csütörtök 14:01 - HírExtra
A nagy nőrablás?

Elraboltatta és az állami televízióba vitette egykori protokollfőnökének két lányát Moammer Kadhafi líbiai vezető azért, hogy azok nyilvánosan cáfolják meg apjuk Franciaországban adott nyilatkozatait - közölte csütörtökön a párizsi emigrációban élő Núri al-Miszmári ügyvédje. "Jelenleg is Kadhafi embereinek kezei között vannak, ami bizonyítja, hogy meg akarják torolni (a volt protokollfőnök nyilatkozatait)" - mondta Frédéric Landon. Az ügyvéd jelezte: nem érti, miért utasította el a francia belügyminisztérium Miszmári kérését, amellyel rendőri védelemért folyamodott Franciaországban.



Népirtás

A volt protokollfőnök nyilatkozataiban Kadhafi erőinek fellépését rendre népirtásnak nevezte és több ízben beszélt afrikai zsoldosok bevetéséről.

A francia terrorelhárítási szervek - még a lányok elrablása előtt - úgy ítélték meg, hogy a volt líbiai politikus védelme nem indokolt, de jelezték: az arab országban zajló események függvényében a döntést hajlandók felülbírálni.

Az ügyvéd elmondta azt is, hogy Núri al-Miszmári több családtagjának vízumkérelmét elutasította a tripoli francia nagykövetség. "Több lánya is megjelent a francia nagykövetségen, de azt kérték tőlük, hogy szerezzenek be igazolást arról, hogy a líbiai hatóságok engedélyezik kiutazásukat az országból. Ez a diplomaták esetében szükséges, de nekik normál útlevelük van" - tette hozzá az ügyvéd.

A líbiai vezető egykori közvetlen munkatársa hivatalosan egészségügyi okokból érkezett múlt ősszel Franciaországba. Tripoli azonban távozása után sikkasztással vádolta meg, és a kiadatását kérte Párizstól. A francia hatóságok jelenleg vizsgálják a kérelmet, al-Miszmári tagadja a vádakat.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását