2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Előzetesben vannak a bántalmazók

Kiindulásnak csak nagyon kevés információ, nyomszegény helyszín állt a hajdúsági zsaruk rendelkezésre, de az aprólékos adatgyűjtés, a megfelelő személyek ellenőrzése meghozta az eredményt.
2011. február 17. csütörtök 13:36 - HírExtra
A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság rendőrei és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói közösen dolgoztak az ügy felderítésnek, melynek eredményeként öt személy került előzetes letartóztatásba.

Hajdúhadházi otthonukban támadtak rá két idős emberre 2011. január 16-án késő este ismeretlen tettesek. A 81 éves asszonyt és 60 éves fiát brutálisan bántalmazták, mindkettőjüket életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Az asszony sérülése miatt nem volt kihallgatható, fia csak annyit tudott elmondani a nyomozóknak, hogy a kutyák ugatására ment ki az udvarra, majd valakik neki estek, bántalmazták, amitől eszméletét vesztette. Édesanyja feltehetően szintén a zajokra lépett ki az udvarra, őt a lakás ajtajában érte a támadás.

Az első gyanúsítottat már másnap őrizetbe vették a nyomozók. Társait pár nappal később szervezett akcióban fogták el a helyi rendőrök és a főkapitányság nyomozói közösen.

A megalapozott gyanú szerint L.T (23 éves), L.Cs (23 éves) és 17 éves társuk azzal a szándékkal, hogy pénzt szerezzenek a késő eseti órákban a kerítést megrongálva jutott be a ház udvarára, ahol a kutyaugatásra kilépő 60 éves férfit és később édesanyját is bántalmazták. A földre került idős férfitól elvették pénztárcáját és iratait.

L.T kicsivel később két másik társával visszatért a helyszínre (egyikük 16 éves), hogy további értékeket vigyenek el, mit sem törődve azzal, hogy a két idős ember eszméletlenül feküdt a földön. Zsákmányuk mindösszesen 4000.-Forint volt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya szakértők bevonásával életveszélyt okozó testi sértés bűntette, csoportosan elkövetett kifosztás bűntette és segítségnyújtás elmulasztásnak vétség megalapozott gyanúja miatt - a gyanúsítottak előzetes letartóztatása mellett - az eljárást tovább folytatja.
Forrás: police.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását