2024. április 25. - Márk

Molotov-koktélt dobtak a képviselő házára

Két Molotov-koktélt dobtak éjszaka Ecsődi László szocialista országgyűlési képviselő családi házára a Fejér megyei Adonyban. Ezt a politikus mondta el szerdán az MTI-nek. Az MSZP elítéli, ami történt, és párt szóvivője szerint minden parlamenti pártnak ug
2007. október 24. szerda 17:02 - Hírextra

A kár nem jelentős, a fal kormozódott be, a Molotov-koktélokat az eső eloltotta - közölte a kormánypárti politikus, hozzátéve, hogy az eset miatt feljelentést tett a rendőrségen.

Ecsődi László elmondta: ő nem volt otthon, de felesége igen.

Mint mondta, korábban nem kapott olyan fenyegetéseket, amelyekből arra lehetett volna következtetni, hogy Molotov-koktélt dobnak a házára. Hozzátette: nem gyanakszik senkire.

Nyakó István, az MSZP szóvivője az MTI-nek az eset kapcsán azt mondta: az elmúlt időszakban mind a három hatalmi ágat, az igazságszolgáltatást, a törvényhozást és a kormányt is nagyon komoly fenyegetések és durva támadások érték. A szóvivő emlékeztetett rá, hogy bírák, ügyészek telefonszáma uszító szöveggel fent van egy honlapon, a parlamenti képviselőket megdobálták, sms-ben folyamatosan fenyegetik őket.

Hozzáfűzte: a végrehajtó hatalom, azaz a kormány képviselőit is naponta érik atrocitások, például "fizetett rendbontók" követik őket a programjaikra.

Az MSZP elítéli a történeteket, és véleménye szerint ilyen kritikus helyzetben minden parlamenti pártnak el kell ítélnie az olyan cselekedeteket, mint ami a képviselővel történt - közölte.

Nyakó István úgy vélte: az, ami Ecsődi Lászlóval történt, az eddigi legsúlyosabb, egyértelműen életellenes akció volt.


Az MSZP szóvivője azt mondta: mindenkinek, minden felelősen gondolkozó politikusnak fel kell lépnie ez ellen, hiszen a demokratikus intézményrendszerek védelmét és befolyásmentes működését biztosítani kell.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását