2024. június 12. - Villő

"Csökkent az önkormányzatok költségvetése"

Az MSZP szerint bár a kormány többletforrásokat ígért, az idei évre 86 milliárd forinttal csökkentette az önkormányzatok költségvetését.
2011. február 17. csütörtök 14:18 - HírExtra
Török Zsolt szóvivő hangsúlyozta: az önkormányzatok 2006 óta növekvő eladósodottságában nemcsak a kormányzati döntések, hanem a többségében fideszes önkormányzatok gazdálkodása is közrejátszott.

Kiemelte, hogy - a Magyar Progresszív Intézet felmérése szerint - az egy főre jutó adósságállomány a Lázár János vezette Hódmezővásárhelyen a legmagasabb (több mint 423 ezer forint), majd a Rogán Antal irányította V. kerület, aztán Kaposvár következik, ahol Szita Károly a polgármester.

Hangsúlyozta, hogy a kormánypárti vezetésű megyei önkormányzatok is nagy mértékű adóssággal küzdenek. Az önkormányzatokat hátrányosan érintő döntések közé sorolta a szóvivő, hogy a tavalyi 117 milliárdról 64 milliárd forintra csökkent a közmunkaprogramokra jutó összeg.

A sajtótájékoztatón Csige Tamás, Hajdúdorog polgármestere elmondta: az általa vezetett kilencezer lakosú település 2006 óta 350 millió forinttal csökkentette fejlesztésihitel-állományát, és az elmúlt négy évben működési célú hitelt nem vett el. Most azonban - tette hozzá - a forráskivonás miatt erre kényszerülnek.

Kérdésre válaszolva Török Zsolt a sajtótájékoztatón közölte: Gyurcsány Ferenc volt kormányfő pénteki évértékelő beszédének helyszínét, egy fővárosi szálloda konferenciatermét nem a szocialista párt bérelte ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását