2024. április 25. - Márk

Eredményes volt a véradó nap

Kétszázhatvan donor jelentkezett a II. Országos Rendőrségi Véradónap kilenc Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínén, köztük számos civil is. A jelentkezőkből kétszázhuszenegyen adhattak vért.
2011. február 14. hétfő 18:36 - HírExtra
2008. február 11-én, Esztergom-Kertvárosban szolgálatteljesítés közben hősi halált halt Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy. Emlékére 2010-el kezdődően minden év február 11-e a Magyar Köztársaság Rendőrségének hivatalos véradónapja. Idén februárban több mint 60 város rendőrkapitányságán adhatnak vért, akik szeretnének a „mindennapok hősévé” válni.

Az önkéntes véradással nem csak Borbély Zoltánnak kívánunk emléket állítani, de tisztelgünk azon rendőrök emléke előtt is, akik mindannyiunk biztonságának megóvása érdekében teljesített szolgálatuk közben haltak hősi halált. Véradásunk néma főhajtás a hősök előtt, egyben néma tiltakozás az erőszak ellen.

Tavaly, az I. Országos Rendőrségi Véradónapon 2566 egység vérrel gazdagítottuk országunk vérkészletét, ami több mint 7500 emberélet megmentésére volt elegendő. Folytatva a Rendőrség hősi halottai előtti tisztelgést és a segíteni akarást, 2011. februárjában a Magyar Köztársaság Rendőrsége és a Magyar Vöröskereszt immáron második alkalommal várta véradásra a rendszeres véradókat, valamint mindazokat, akik véradóként szolidaritást vállalnak egy-egy munkatársuk, embertársuk, vagy családtagjuk egészségének, életének megmentéséért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását