2024. május 16. - Mózes, Botond
Rég látott magasságokban, reaktivált veterán csatárral melegít a magyar labdarúgó-válogatott a hollandok elleni lehetetlen küldetésre Dubajban. Nyilatkozatok, videók és összeállítás - a HírExtra Csank Jánossal elemzett.
2011. február 9. szerda 06:39 - Gedei Szilárd
Miközben a jegyek több mint fele már elkelt a március 25-i magyar-holland Eb-selejtezőre, a válogatottra szerdán este is komoly erőfelmérő vár.

Azerbajdzsán - kötelező győzelem?

A klassziscsapatnak jóindulattal sem nevezhető Neftci Baki és Qarabag játékosaira épülő azeri válogatott még a 2008 óta szövetségi kapitánykodó német Berti Vogts optimista hozzáállása ellenére sem legyőzhetetlen ellenfél. Vagy mondjuk úgy, ciki lenne nem nyerni a világranglista kilencvennyolcadikja ellen egy az elmúlt tizennyolc év legjobb helyezésének (37.) örülő magyar válogatottnak.

Hasonlóan gondolkodik az esélyekről Csank János is, aki 1996-ban és 1997-ben szövetségi kapitányként oda-vissza verte csapatával világbajnoki selejtezőn az azerieket.

"Ez egy edzőmeccs lesz. Arra jó, hogy a csapatjátékunkon csiszoljunk. Valószínűleg mi fogjuk irányítani a mérkőzést, így ezt a játékot is gyakorolhatjuk" - mondta a HírExtrának Csank.

Kispályán klasszisok

Na igen, az Európa és Ázsia határán található ország nem a nagypályás labdarúgóiról híres. Sokkal inkább a futsalról! Azerbajdzsánban elképesztő pénzeket ölnek a foci manapság egyre divatosabb teremváltozatába, a futsalba (minek eredményét pont Magyarországon láthattuk tavaly, amikor a sportág Európa-bajnokságán a honosított brazilokkal megerősített azeriek egészen az elődöntőig meneteltek - többek között a mieink kárára).

Nagy bravúr a kis országtól - szerdai ellenfelünk ősszel tétmeccsen tudta legyőzni a papíron sokkal erősebb török válogatottat (Azerbajdzsán-Törökország 1-0, Baku, Európa-bajnoki selejtező):



A meccs esélyese tehát egyértelműen a magyar válogatott, még azzal együtt is, hogy a keretből három játékos - Szalai Ádám súlyos sérülése, Kádár Tamás könnyebb sérülése és Lipták Zoltán betegsége miatt - sem állhat Egervári Sándor szövetségi kapitány rendelkezésére.

"Szalai? Nem kell tőle elájulni..."

"Szalai hiánya kétségkívül nagy vérveszteség, bár annyit azért még nem tett le az asztalra, hogy eláluljunk tőle. Mindenesetre ígéretesen indult a pályafutása, kíváncsi leszek a folytatásra" - mondta a Mainz fiatal csatárának hiányáról a jelenleg a ZTE kispadját koptató Csank János.

Szalai helyettesei azonban jó formát mutattak az elmúlt időszakban.

"Priskin rendszeresen játszik az Ipswichben, Tököli pedig mindig veszélyes. Egyszerűen nem okozhat problémát, hogy egy játékos kiesik a keretből" - tette hozzá Csank.

Az utóbbi évek egyik legjobb magyar meccse az utolsó pillanatos Dzsudzsák-góllal (Finnország-Magyarország 1-2, Helsinki, 2010. október 12., Európa-bajnoki selejtező):



Megfogyva bár, de törve semmiképp sem készülünk tehát a dubaji barátságos meccsre, mely a két csapat közös történetét figyelembe véve sem végződhet magyar győzelmen kívül mással.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását