2024. június 1. - Tünde

MSZP: élesedik a harc

A Baloldali Önkormányzati Közösség (BÖK) tisztújítása, a múlt hét végi választmányi ülés napirendje és a pártvezetés szűk körben meghozott döntéseinek átláthatósága miatt is kritikákat fogalmaztak meg a napokban az MSZP vezetésével szemben.
2011. február 4. péntek 08:39 - HírExtra
Úgy tudjuk, korábban a frakcióban is volt véleménykülönbség: a képviselőcsoport jogi kabinetjének tagjai ugyanis az alkotmányozási folyamatban való részvétel mellett érveltek.

Egyre élesebb kritikák fogalmazódtak meg az MSZP új vezetésének teljesítményével és a párt készenléti állapotával kapcsolatban az utóbbi hetekben - írta a Népszabadság, megjegyezve, a bírálatok Mesterházy Attila pártelnök egyhetes, az Egyesült Államokban tett látogatása alatt erősödtek fel.

A pártvezetéshez közel álló informátorunk szerint az elégedetlenkedés három okra vezethető vissza. A régi elnökség tagjai állítólag sérelmezték, hogy nem látnak bele a döntéshozatalba, a hét végi választmányi ülésen pedig az keltett felháborodást, hogy a testület vezetése egy olyan anyagot bocsátott vitára, amelynek szakmai színvonala nem volt megfelelő, és a tanácskozáson az ideológiai útkeresés közepette nem beszéltek az aktuálpolitikai témákról. A szóban forgó vitairat tárgyalásának napirendről való levételét is kezdeményezték (állítólag Gyurcsány Ferenc
szimpatizánsai), ám ezt végül leszavazták.

A harmadik kritikus pont a BÖK tisztújítása volt, amely előtt nem egyeztettek a szervezet tagságával (az MSZP elnökségének nincs ráhatása a szervezetre, amelynek munkájában nem párttagok is részt vesznek.
Forrás: MTI/Magyar Nemzet
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását