2024. március 29. - Auguszta

Woody Allen filmjével nyitják a fesztivált

Woody Allen legújabb filmje, a francia first ladyt is felvonultató Midnight in Paris (Éjfél Párizsban) lesz a májusi Cannes-i Filmfesztivál nyitófilmje.
2011. február 2. szerda 19:17 - HírExtra
A versenyen kívül bemutatandó romantikus komédiát, amelynek főbb szerepeiben Owen Wilsont, Rachel McAdamst, Marion Cotillard-t, Kathy Batest and Adrien Brodyt láthatja a közönség, május 11-én mutatják majd be Cannes-ban és Franciaország-szerte. A Midnight in Paris egy franciaországi úton lévő amerikai család történetét meséli el. A tavaly forgatott filmben debütál egy kisebb szerepben - egy múzeumi tárlatvezetőként - a mozivásznon a francia elnök felesége, a szupermodellből lett énekesnő, Carla Bruni-Sarkozy.

A 75 éves Woody Allen visszatérő vendége a Cannes-i filmfesztiválnak, ahol tavaly versenyen kívül mutatták be You Will Meet a Tall Dark Stranger (Találkozni fogsz egy magas, fekete idegennel) című filmjét.

A május 11. és 22. között megrendezendő idei fesztivál zsűrielnöke is egy híres amerikai színész-rendező, Robert De Niro lesz. A versenyprogramban szereplő alkotások listáját április közepén hozzák nyilvánosságra.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását