2024. április 29. - Péter

Lázban égnek a spanyolok

A spanyoloknál a mai kupaelődöntő a fő téma; az olaszok a Milan botlását és a Juve új csatárduóját boncolgatják; az angoloknál Wayne Rooney duplája mellett még mindig Fernando Torres a fő téma. Lapszemle.
2011. február 2. szerda 14:46 - HírExtra
Spanyolország

Mou első döntője - ezzel a címmel vezeti fel a Marca a ma esti Real Madrid-Sevilla összecsapást, amely a Király-kupa fináléjába jutásért zajlik. A lap szerint ez José Mourinho eddigi legfontosabb meccse madridi karrierje során, és biztosak benne, hogy a "pótolhatatlan" Xabi Alonsóra ezúttal is számít a tréner. Az újság úgy gondolja, nem Emmanuel Adebayor, hanem Karim Benzema kezd csatárposzton, és Alvaro Arbeloa lesz a balhátvéd.

A döntő és a becsület forog kockán, dramatizálja a helyzetet az AS, amely kiemeli, hogy Adebayor, ha pályára lép, először szerepelhet a Bernabeuban a Madrid mezében. Az El Mundo Deportivo szakírója szerint José Mourinho újabb kifogása már nevetséges: a portugál állítja, csapata nem áll készen arra, hogy két mérkőzést játsszon egy héten - ami, a lap szerint, egy 450 millió euróból összerakott keretnél szánalmas kifogás. Az újság dicséri Pep Guardiolát, aki a teljes keretet magával vitte az Almería otthonába, hogy ne ismétlődjön meg az, ami Sevillában történt: akkor a kupa negyeddöntőjében, az 5-0-ra megnyert első meccs után idegenben simán kikapott a tartalékos Barca.

Anglia

Wayne Rooney megtalálta végre a góllövő cipőjét, írja a Daily Express: a Manchester United csatára két találatot szerzett az Aston Villa elleni 3-1-es győzelem alkalmából. A Guardian annyit fűz hozzá, hogy a United megengedhette magának, hogy ne szórja a pénzt az átigazolási időszakban, hiszen számítani lehetett rá, hogy előbb-utóbb visszatér "az igazi Rooney": ahogy több lap is megjegyzi, a csatár egy év után először lőtt egy mérkőzésen két gólt.

Valóságos háborúvá, szavakkal vívott háborúvá fajult Andy Carroll távozása a Newcastle-nél, számol be a Daily Mail: a csatár állítja, a Newcastle szabadulni akart tőle, mert nagyon kellett nekik a Liverpool által ajánlott 35 millió font, Alan Pardew menedzser szerint viszont szó sincs róla, hogy ők meg akartak volna válni a támadótól. A lap arról is ír, hogy Fernando Torres épp a Liverpool ellen mutatkozhat be a Chelsea-ben, noha a vörösök mindent megtettek, hogy megállapodjanak a londoniakkal, abban, hogy ellenük nem játszhat a spanyol csatár.

Olaszország

A Lazio ellenállt a Milannak, írja a Gazzetta dello Sport: az orgánum kiemeli, hogy Zlatan Ibrahimovic egy lövéssel mindkét kapufát eltalálta a tegnapi rangadón, ám a piros-feketék nem tudtak győzni. A Chievo története 1000. gólját szeretné meglőni ma este, a Napoli pedig két pontra megközelítheti a Milant. A lap arról is beszámol, hogy Julio César, az Inter kapusa 2014-ig a kék-feketéknél kíván maradni.

A Lazio vasból, a Milan fából van, írja a Corriere dello Sport. Az újság idézi Amaurit, a Juventus támadóját, akit a klub kölcsönadott a Parmának a szezon végéig: a brazil csatár kijelentette, most majd kiderül, tényleg az ő hibája volt-e a Juventus gyengélkedése. A Tuttosport viszont abban bizakodik, hogy "Alex + Alex = a Juve üzemanyaga" - azaz hogy az új igazolás Alessandro Matri hatékony párost alkot majd Alessandro del Pieróval, és így újra beindulhat az elég rossz formában lévő torinói klub.

Németország


A Bild a Bayern München hatalmi viszonyait elemezgeti, most, hogy a csapatkapitány Van Bommel távozott. Philipp Lahm, az új csapatkapitány és Bastian Schweinsteiger, a helyettese, kellő tekintélynek örvendenek, legalábbis a vezetés szerint, alattuk azonban zavaros a helyzet: a kulcsemberek, a sztárok komoly beleszólást élveznek, de például Arjen Robben időnként rászolgál a kritikákra; Thomas Müller feltörekvőben van, mivel egyre fontosabb a csapatnak, Butt, Klose és Altintop befolyása azonban csökken, mivel egyikük sem játszik rendszeresen.

Erre várt a Forma-1 világa, lelkesedik a bulvárlap annak kapcsán, hogy Sebastian Vettel végre bemutatta az új Red Bullt: a világbajnok el is magyarázta, mik az új autó erősségei, milyen változásokhoz kell hozzászokniuk. A Süddeutsche Zeitung Michael Schumacherrel közöl interjút: a hétszeres Forma-1-es világbajnok pilóta szerint idén reális célkitűzés számára a nyolcadik cím megszerzése is.
Forrás: SamsungSport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását