2024. április 29. - Péter

A Google legyűrte a Nokiát

Megfosztotta trónjától a Nokiát a Google: tavaly év végén több olyan okosotelefont vásároltak, amely az internetes óriás Android alapú operációs rendszerével van ellátva.
2011. február 1. kedd 13:43 - HírExtra
A Canalys piackutató tanulmánya szerint 2010 utolsó negyedévében 32,9 millió Android alapú telefon kelt el, míg a Nokia Symbian alapú készülékeiből 31 millió fogyott. A szállítási adatok alapján a Google részesedése az okostelefonok piacán a 2009-es 8,7 százalékról 32,5 százalékra nőtt, míg a Nokiáé 44-ről 30,6 százalékra csökkent. A finn vállalat ennek ellenére 28 százalékos részesedéssel megtartotta globális vezető helyét a gyártók között - derült ki a Canalys jelentéséből.

A Nokia piaci helyzetét az utóbbi két évben aláaknázta az Apple iPhone készülékének óriási sikere, illetve az RIM Blackberryje és az Androidot használó telefonok, többek közt a Samsung és a HTC gyártmányok iránti kereslet.

Az okostelefonok piaca tavaly 89 százalékos növekedést ért el, összességében 101,2 millió darabot adtak el. "2010 fantasztikus év volt, de a gyártók nem engedhetik meg maguknak, hogy elégedettek legyenek" - magyarázta a Canalys alelnöke és vezető elemzője.

Chris Jones szerint idén különösen nagy verseny lesz, a gyártók új technológiákat keresnek, hogy megkülönböztessék áruikat, és megőrizzék értéküket.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását