2024. március 29. - Auguszta

Kémiába fog Jobbikország

Az ENSZ a 2011-es évet "International Year of Chemistry" (röviden IYC 2011), azaz a kémia nemzetközi évévé nyilvánította, amelynek jelmondata: "Chemistry - our life, our future" / "Kémia - a mi életünk, a mi jövőnk".
2011. január 31. hétfő 09:52 - HírExtra
A jelmondat minden generáció számára tömör és erős üzenet, de a globális esemény meghirdetőinek kifejezett célja, hogy a fiatalok kémia iránti érdeklődését növelje. A Tiszavasváriban működő Vasvári Pál Múzeum, mint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye természettudományi múzeuma, valamint a város világhírű szülötte, a feltaláló - kémikus Kabay János emlékének őrzője, kapcsolódva a kémia nemzetközi évéhez 10 alkalomból álló Szabadegyetemet szervez.

A programsorozat 2011. február 3-án, csütörtökön indul Dr. Kótay Katalin a Szépművészeti Múzeum munkatársának " Gyógyítás az Ókori Egyiptomban" című előadásával. A bárki számára megtekinthető ingyenes előadás helyszíne a városháza díszterme Tiszavasváriban.

Az esemény kezdési időpontja 16 óra.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását