2024. május 5. - Györgyi

Elfogták a BMW-vel menekülő férfit

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX-XXIII. kerületi Rendőrkapitányságának járőrei elfogták azt a 39 éves férfit, aki több kerületen keresztül a rendőrök elől próbált meg elmenekülni egy lopott BMW-vel több kerületen keresztül.
2011. január 30. vasárnap 07:30 - HírExtra
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2011.01.28-án a délelőtti órákban a XXIII. kerületi járőrök megkülönböztető fényjelzést használtak, azért, hogy egy BMW-t vezető sofőrrel szemben intézkedjenek szabálysértés észlelése miatt. A járművet vezető férfi a megkülönböztető jelzést figyelmen kívül hagyta és megállás nélkül gyorsítva továbbhajtott.

A rendőrök követték a XVIII. kerületbe. Ott a férfi forgalmi akadály miatt megállásra kényszerült, a gépkocsit hátramenetbe kapcsolta, így nekiütközött az akkor már mögé érkező szolgálati autónak. Ekkor előre menetbe váltott, elindult, áttért a szembe jövő sávba, ahol neki ütközött egy szabályosan közlekedő járműnek, de megállás nélkül továbbhajtott. Az ütközés következtében a rendőrautóban az egyik járőr könnyebben megsérült. A rendőrautó az ütközés ellenére, a menekülő autó után hajtott.

A menekülő gépkocsi a IX. kerületben a havas úton megcsúszott és egy parkoló autónak ütközött. A férfi mindezek után a kocsijából kiugrott és futásnak eredt. A rendőrök futva követték mintegy 300 méteren keresztül, miközben többször megállásra szólították fel, de ennek nem tett eleget, nem állt meg. Az intézkedő rendőrök a férfit utolérték, elfogták, és előállították a soroksári rendőrőrsre.

Az intézkedés során megállapították, hogy a férfit bűncselekmény elkövetése miatt a BRFK XX-XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága körözi. Megállapították továbbá, hogy a férfi által vezetett személyautó lopott volt, arra egy korábban eltulajdonított autó rendszámát szerelték fel. A gépkocsi átvizsgálása során megkerült a járműhöz tartozó forgalmi rendszám, valamint találtak alufóliába csavart kábítószer gyanús anyagot is.

Az ügyben további eljárást a férfi ellen Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi és az V. kerületi Rendőrkapitányságai folytatják le.
Forrás: police.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását