2024. május 11. - Ferenc

Nem lesznek nyitva az ügyfélszolgálatok

A nyugdíjbiztosítási igazgatóságok ügyfélszolgálatain nem lesz hétvégi nyitva tartás - mondta Szőke Lovas Zsuzsa, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) sajtótitkára.
2011. január 28. péntek 16:10 - HírExtra
Tájékoztatott arról is, hogy pénteken délután fél 2-ig 67.500-an nyilatkoztak arról, hogy magánpénztári tagok kívánnak maradni. Az OTP Magánnyugdíjpénztárnál azt remélik, hogy elérik majd a törvény által előírt taglétszám minimumot. Az MSZP arra kérte a kormányt, illetve az ONYF-et, hogy a nyilatkozattételi határidő - 2011. január 31. - közelségére tekintettel minden helyszínen rendelje el a szombat-vasárnapi ügyfélfogadást, szerintük a helyenként napi 8-10 ezer nyilatkozó fogadása másképp már nem megoldható.

Az ONYF sajtótitkára elmondta: eddig mindenki nyilatkozni tudott, aki akart, az átlagos várakozási idő 3-25 perc volt. Hétfőn este hat óráig lesznek nyitva, aki addig sorszámot kapott, sorra fog kerülni - közölte. Pénteken délután fél kettőig 67.500-an adták le nyilatkozatukat, egy nap alatt jóval többen, mint eddig bármikor: a csütörtök délután 3 órakor regiszrtált adatokhoz (53.993) képest 13.507-tel többel.

Az OTP Magánnyugdíjpénztár - a legnagyobb nyugdíjkassza - pénteken közleményt adott ki, ebben egyebek között leszögezi: a döntés felelőssége a pénztártagé, a döntésben a magánnyugdíjpénztár a mérlegelendő szempontok megismerésében tud segíteni. A közleményből kiderül: most egy nap alatt annyi - naponta közel tízezer - hívás fut be a call centerbe, mint máskor egy hónap alatt, a személyesen érdeklődők száma négy és félszeresére nőtt, e-mailben pedig a korábban napi 150 helyett átlagosan napi 700 megkeresés érkezik a kasszához.

A magán-nyugdíjpénztári tagoknak 2011. január 31-ig kell dönteniük arról, hogy a magán- vagy az állami nyugdíjrendszer tagjai kívánnak lenni a jövőben.

Aki a magánrendszert választja, annak személyesen kell nyilatkoznia erről a 36 nyugdíjbiztosítási igazgatóság valamelyikénél, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál vagy az ONYF-nél. A tartósan külföldön dolgozó, vagy külföldön tanuló magán-nyugdíjpénztári tagok a külképviseleteken is megtehetik nyilatkozatukat.

Aki nem nyilatkozik, annak 2011. március 1-jével automatikusan megszűnik a tagsági jogviszonya, és számlaegyenlegét átutalják az állami nyugdíjalapba. Az állami rendszerbe visszalépők tagi kifizetései - a korábban befizetett tagdíj-kiegészítések és a reálhozam - adómentesen felvehetők lesznek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását