2024. május 14. - Bonifác

Jó kezdés után összeomlás

A svédországi világbajnokság középdöntőjében Franciaország 37-24-re verte a magyar férfi kézilabda-válogatottat, amely az első húsz percben még egyenrangú ellenfele volt az olimpiai bajnoknak, amely azonban folyamatosan elhúzott, és végül kiütéssel nyert.
2011. január 23. vasárnap 06:45 - HírExtra
Iváncsik Gergő góljával kezdődött a Franciaország elleni összecsapás a svédországi világbajnokság középdöntőjében, ám nem sokáig vezettünk, fél percen belül jött a válasz. Felváltva estek a gólok, 3-3 után szerzett először vezetést a francia csapat. Azonban az olimpiai bajnok nem tudott ellépni, erről Mocsai Tamás gondolkodott, három góljával folyamatosan kiegyenlített.

A mieink emberhátrányba kerültek, de nem kaptak gólt, a 10. percben 6-6 volt az állás. Császár góljával került újra előnybe a magyar válogatott, majd Ilyés találatával már kettővel vezetett. 8-6-os magyar vezetésnél megállt kicsit a gólgyártás, percekig egyik csapat sem tudott betalálni.

A 18. perc végén Karabatic egyenlített, a mieink ekkor már több mint hét perce nem lőttek gólt, Mocsai ötödik góljával törte meg a gólcsendet. Fernandez duplájával megfordította az állást Franciaország, a 23. percben pedig már két gólra nőtt a különbség. 15-12-re, majd 16-13-ra vezetett Claude Onesta csapata, a magyar válogatott játéka védekezésben és támadásban is visszaesett. Az utolsó percben már öt gól volt a hátrányunk, a félidő végére kifogyott a szufla.

Gyors gólváltással kezdődött a második félidő, két perc elteltével 20-14-re vezettek az emberelőnyben játszó a franciák. Támadásban továbbra is lassan muzsikáltunk, míg a védekezési hibáinkat rendre kihasználták Honrubiáék. A 37. percben Mocsai góljával kúsztunk közelebb, de továbbra is hattal vezetett az olimpiai bajnok.

Az egyre jobban fáradó és hitehagyott magyar válogatott négy gólt kapott, de csak kettőt lőtt a következő négy percben, a 43. percben nyolc gól volt a franciák előnye (24-16). Ilyésék egyre bizonytalanabbak lettek, egyre több hibát vétettek, negyedórával a vége előtt már kiütéses, tízgólos volt a differencia.

Accambray és társai tartották a ritmust, és nem lankadtak, a 49. percben 13 góllal vezettek. Az utolsó percekben kissé már kiengedett a francia válogatott, amely így is simán tartotta a jelentős előnyét. A magyar válogatott végül 13 góllal, 37-24-re kapott ki első középdöntős mérkőzésén. Hétfőn Németországgal mérkőzik Mocsai Lajos csapata.

Férfi kézilabda-világbajnokság, középdöntő:

Franciaország-Magyarország 37-24 (18-13)

Jönköping
v.: Krstic, Nikolic (szlovén)
gól: Mocsai 7, Ilyés 4, Császár 3, Nagy K. 2, Harsányi 2, Iváncsik G. 1, Katzirz 1, Törő 1, Gál 1, Lékai 1, illetve Karabatic 7, Accambray 6, Fernandez 5, Roine 4, Abalo 4, B. Gille 3, Honrubia 2/1, Sorhaindo 1, Guigou 1, Junillon 1, Bingo 1
hetesek: 1/0, illetve 1/1
kiállítások: 8, illetve 4 perc
Forrás: SamsungSport
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását