2024. április 29. - Péter

Honvédé a Szuperkupa

A Honvéd női vízilabdacsapata a bajnoki cím után a hazai Szuperkupát is megkaparintotta, miután a szombati, Kőér utcai pólós gála keretében rendezett összecsapáson négy góllal legyőzte a Dunaújvárost a jelenlegi legjobb két magyar együttes összecsapásán.
2008. november 8. szombat 20:25 - Hírextra
A "szupertét" mellett a házigazdák számára külön ösztönzést jelenthetett az a tény, hogy nemrég, a bajnoki alapszakasz idei első rangadóján hazai medencében kikaptak a szombati vendégektől.
Ennek szellemében rögtön neki is rontott Györe Lajos csapata a Mihók Attila igazgatta dunaújvárosiaknak, akik csupa rontott helyzettel, vagy legjobb esetben is csak kapufákkal válaszoltak a Honvéd góljaira, amelyek egymás után estek, különösképpen a hibamentesen teljesítő és végül négy alkalommal is eredményes Kisteleki Dóra jóvoltából. Egészen 6-0-ig kifogástalanul működött a hazai pólós gépezet, a jég csupán 13 percnyi játék után tört meg, ekkor azonban két vendéggól is született, végül a nagyszünetre 7-3-ra alakult az állás.

A folytatásban Brávik Fruzsina második centergóljával 7-4-re közelebb zárkózott a vendéggárda, ám Györe Anett mesterhármasa - büntetője, pazar ejtése, majd jobb felső sarkos bombája - révén újfent ellépett a bajnokcsapat (10-4).

Az utolsó nyolc percben Györe – ezúttal egy kapufás lökettel - beérte a házi gólkirálynői rangsorban Kistelekit (11-5), és bár a három gólig jutó balkezes Benkő Nóra apasztott a hátrányon (11-7), a Honvéd-győzelem nem lehetett kérdéses.

Később, férfi gálamérkőzés:
Domino Honvéd – Primorac Kotor (montenegrói) 19 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását