2024. április 18. - Andrea, Ilma

Egy szenilis oroszlán üvöltése

Tegnap ismertette Orbán Viktor a magyar EU elnökség programját az Európai Parlamentben. Az ülés azonban nem erről, hanem a médiatörvény körüli vitáról szólt, többek közt Daniel Cohn-Bendit minősíthetetlen kirohanása miatt.
2011. január 20. csütörtök 14:29 - Forján-Vass Máté
Aki szereti a magyarokat

A Zöld Párti képviselő Hitlert megszégyenítő előadásmódban közölte féligazságait Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével. Mondandóját azzal kezdte, hogy szereti a magyarokat. Tisztelete jeléül olyan hangnemben közölte véleményét, amit talán saját édesanyja sem tűrt volna.



Szenilis oroszlán

A hely szelleméhez méltatlan üvöltözésében tévhitekkel ámította a többre érdemes közönséget, főleg azt szajkózva: a diktatúrák ellen jött létre az EU… Vagy inkább azért, mert a világ legerősebb hatalmaihoz képest Európa befürdött kisded játékaival.

Cohn-Bendit a demokrácia céljaként a diktatúrák felszámolását jelölte meg. Ennek okán le is hordta Orbán Viktort: miért nem támogatja Tunéziát?! (Csak úgy tájékoztatásul közlöm neki: már rég megtörtént…)

Feledékenységében azt felejti el, hogy a demokrácia mintapéldánya, az USA hány diktátort segített hatalomra, köztük Augusto Pinochetet. De, hogy hozzá közelebb álló dolgok is eszébe jussanak, Elefántcsontparton éppen a franciák védtek meg egy diktátort, Gbagbo személyében.

A maga személyét Európa hősének feltüntető ember sokminden másról is elfeledkezett. Például akkor miért nem járt a szája, amikor Haider másodszor is bekerült az osztrák Parlamentbe? A szlovák nyelvtörvény idején szintén lapult, nem zavarta a súlyos jogtiprás, az európai értékek teljes semmibevétele.

Bölcsességek mellébeszélése

„Egy demokrácia sohasem halt meg a túlzott szabadságban” felkiáltást üvöltötte logikailag értelmezhetetlen érvelésében. A Weimari Németország is a túlzott szabadság miatt választott meg egy Adolf Hitlert.

Amellett egy olyan ember oszt ki valakit erkölcsileg, akit jogerősen elmarasztaltak pedofíliáért. Igen, a túlzott szabadság, amit emleget, itt van, olyanok ülhetnek az EP-ben, akik jelenléte is aggályos, és úgy beszélhetnek, ahogy nekik tetszik, és mindez demokratikus, csak mert ők csinálják.

Kellett kirúgni az IMF-t?

Ha Orbán Viktor azt mondaná, hogy megszünteti az NMHH-t, és mindenki azt mond és ír, amit akar, akkor meg azért támadnák. Világos, hogy a kutya a multik megadóztatásánál és az IMF kidobásánál van elásva.

Egységes Európáról beszél Cohn-Bendit, ám szomorú, hogy az csak egyes gazdasági érdekek egységes védelmét jelenti, akár a különadókról, akár a médiatörvényről van szó. Inkább tolja az EU romboló IMF szekerét, aki most Portugáliára vetett szemet, hogy kifoghassa a nagyhalat, Spanyolországot is.

Cohn-Bendit
Cohn-Bendit Montauban született német-zsidó szülők gyermekeként, akik a nácizmus elől menekültek ki Németországból 1933-ban. Mivel születésekor hivatalosan hontalan volt, 14 éves korában a német állampolgárságot választotta, annak érdekében, hogy elkerülje a sorkatonai szolgálatot.

1966-ban visszatért Franciaországba, és a nanterre-i egyetemen kezdett szociológiai tanulmányokat. Több anarchista csoporthoz csatlakozott, az 1968-as diáklázadások egyik vezéralakja.

1984-ben belépett a német zöld pártba. 1994-ben a párt színeiben az Európai Parlament tagjává választották. 1999-ben a francia zöldek listáját vezette. 2002-ben választották az európai zöldek frakciójának társelnökévé.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

szivacs64
2011. január 30. 13:02
Végre valaki a helyére tette a mi drága törpe führerünket...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását