2024. június 16. - Jusztin

Diszkótragédia: elővezették a többi gyanúsítottat

Megkezdődött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a szombat éjszakai budapesti diszkótragédia másik négy gyanúsítottjának kényszerintézkedéséről szóló tárgyalás szerdán.
2011. január 19. szerda 11:05 - HírExtra
Az MTI tudósítója azt látta: a gyanúsítottakat bilincsben, rendőrök kíséretében és fotósok, valamint televíziós kamerák gyűrűjében kísérték be a tárgyalóterembe. Az ügy ötödik gyanúsítottjáról kedden már döntött a bíróság, Sz. Győzővel, a létesítményt bérbe adó cég ügyvezető-tulajdonosával szemben nem tartotta indokoltnak az előzetes letartóztatás elrendelését.

A Fővárosi Főügyészség kedden jelentette be, hogy az illetékes kerületi ügyészség valamennyi gyanúsított esetében kezdeményezte az előzetes letartóztatás elrendelését. Szerintük szabadlábon hagyásuk esetén feltételezhető, hogy meghiúsítanák, megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást.

Szombat éjszaka a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen a diszkóból kiáramló tömegben három fiatal lány vesztette életét. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány közlése szerint fulladás okozta. Pintér Sándor belügyminiszter vasárnap este jelentette be, hogy öt embert őrizetbe vettek, és több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indult eljárás.

A belügyminiszter vasárnap késő esti tájékoztatóján kiosztott sajtóanyagban monogramokkal - Sz. Gy.; K. T.; A. G.; F. B. G.; P. L. - jelölték a gyanúsítottakat. A budapesti rendőrfőkapitány az MTI kérdésére vasárnap elmondta: az öt ember közül ketten a rendezvény szervezői, ketten a helyiség bérbeadói, egy ember pedig a programsorozat szervezője.




Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását