2024. május 3. - Tímea, Irma

Ön lájkolt már?

A Chromechoes Promotion eddigi legnagyobb koncertjét mutatja be a hazai publikum ínyenceinek.
2011. január 17. hétfő 10:26 - HírExtra
Az est reflektorfényében az ír God Is An Astronaut fogja a belső öröm taktusaira táncoltatni az egybegyűltek szívét-lelkét a Dürer Kert nagytermében.

Az első budapesti koncertjét adó post-rock zenekar méltán az egyik legnépszerűbb hivatkozási alapja – továbbá emblematikus alakja – a színtér folyamatos formálódásának, hiszen az MTV által is támogatott Kinsella-testvérpár bandája már a kezdetek óta mintegy bábáskodva állhatott az akkor még első határozottabb szárnycsapásai előtt álló hangzásvilág felett.

Mindezt úgy, hogy a God Is An Astronaut zenéje sosem tűrte meg ezt a korlátot, és mindig a lehető legtágabban, legszellősebben igyekezte kikerülni a skatulyázás béklyóját, öt lépés távolságot tartva a műfaji kategóriáktól és sémáktól.

Ez nincs másként tavaly megjelent ötödik nagylemezükön sem, amely minden korábbinál nagyobb térrészt szakít ki az elektronikai hangulatkísérleteknek, természetesen úgy, hogy a karakteres dalszerkezetek, a változatos hangszerelések, valamint a felkavaró és kétségkívül megindító zenei betétek összhangja már csak a minőségi összhatás tükrében is megmaradt.

Az újraértelmezés így ismételten sikeres volt, hiszen ahogy a 2009-es, a zenekarról elnevezett nagylemez már borítójának tükrében is letépte magáról a sztereotip láncokat, úgy az Age of the Fifth Sun dalai éppúgy sugározzák a letisztult, benyomás alapú zenei érzékenység legmagasabb fokát, ahogy a zenekar karakteres hangzására jellemző dinamikus, magával ragadó hangulatfátylak is kellő szerephez jutnak.

A koncerttel kapcsolatban nyereményjátékot is hirdetünk: nyomj egy lájkot a Chromechoes Promotion Facebook-oldalán, és ha te leszel a szerencsés kiválasztott, a vendégünk vagy egy God Is An Astronaut-koncertjegyre!
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását