2024. március 29. - Auguszta

Meghatódottság, sírás-rívás a díjátadón

A meghatott köszönőbeszédeken kívül az idei Golden Globe-gála egyik visszatérő témája volt a hollywoodi filmes szakma és a díjakat osztó hollywoodi külföldi sajtószövetség szimbiózisa.
2011. január 17. hétfő 12:40 - HírExtra
"A lényeg, hogy mindannyian együtt vagyunk benne: a filmes alkotók, akik a mozikat készítik, és a hollywoodi külföldi sajtószövetség, amely cserébe együtt pózolhat a filmsztárokkal" - foglalta össze Robert De Niro, a vasárnap esti ceremónián Cecil B. DeMille életműdíjjal kitüntetett művész a sztárok és a grémium egymásrautaltságát. A mintegy kilencven tagú újságírói testület Hollywood egyik legcsillogóbb szárparádéjaként rendezi meg évente a Golden Globe-gálát, amelyen étellel-itallal bőkezűen látják vendégül a meghívottakat.

"A sajtószövetség tagjait illegális bevándorlóként éppen most utasították ki az országból" - viccelődött De Niro arra utalva, hogy a szervezet tagjai többnyire szakmailag jelentéktelen lapokban publikálnak. A műsorvezető Ricky Gervais bevezető konferanszában ugyancsak célzott a díjkiosztó előtt néhány nappal megjelent hírre, hogy volt szóvivője korrupciós vádakkal perelte be a Golden Globe mögött álló testületet.

Garvais nevetséges "pletykának, badarságnak" nevezte azt a felvetést, hogy mindenki meglepetésére azért jelölték a díjra Az utazó című filmet, mert az újságírók együtt akartak mutatkozni a film nagy presztízsű sztárjaival, Angelina Jolie-val és Johnny Depp-pel. "Nem ez az egyetlen oka. Kenőpénzt is elfogadtak" - tréfálkozott a brit komikus.

Az est fénypontjai közé tartozott Michael Douglas megjelenése. A színész a napokban jelentette be, hogy úgy tűnik, legyőzte a torokrákot és hamarosan ismét munkához lát. "Kell lennie egy könnyebb módszernek is az álló ováció kiérdemlésére" - mosolyodott el Douglas, amint fellépett a színpadra, hogy átadja a legjobb drámai filmnek járó díjat, amit A közösségi háló című, a Facebook alapításáról szóló produkció kapott. Douglas szerint ha az ember keresztül megy egy súlyos betegségen, utána jobban méltányolja a rajongóit. "Jól érzem magam, boldog vagyok, hogy itt lehetek" - mondta a színész.
A ceremónia másik maradéktalanul boldog résztvevője Aaron Ralston amerikai hegymászó volt, akinek drámai történetéből Danny Boyle rendezett filmet 127 óra címmel. "A legjobb film, amit valaha láttam. Ha semmi mást, az Aaron Ralston-díjat megkapják" - jelentette ki Ralston, aki úgy menekült meg egy súlyos hegymászóbaleset után, hogy levágta az egyik karját. A 127 órát három díjra jelölték, de végül üres kézzel távozott.

A legtöbb jelölést elérő A közösségi háló viszont minden fontosabb díjat learatott. A legjobb forgatókönyvért járó Globe-ot kezében tartó Aaron Sorkin Mark Zuckerberget, a Facebook alapítóját dicsére, aki korábban kétségeit fogalmazta meg a film hitelességével kapcsolatban. "Nem tudom, hogy kedves bíztatásként foghatom-e fel, de jelenleg csupán ez áll közöttem és egy Harley-Davidson között" - vette át az elismerés rangjára rámutatva a legjobb színész díját Colin Firth A király beszédében nyújtott alakításáért.

Az áldott állapotban lévő Natalie Portman - aki a legjobb színésznő Arany Glóbusz-szobrát kapta a Fekete hattyú főszerepéért - vőlegényét, Benjamin Millepied koreográfust méltatta. "Ő a legjobb színész. És abszolút velem akar aludni" - célzott arra, hogy a balettermi pszichodráma epizódszerepében feltűnő táncos azt mondja: nem szeretne vele aludni.

"Húha, egyáltalán megszülettetek már, amikor az első Toy Storyt bemutatták?" - kérdezte a Toy Story 3. rendezője, Lee Unkrich a 14 éves Hailee Steinfeldtől és a 16 éves Justin Biebertől, akik a legjobb animációs film díját nyújtották át neki.

A sztárok ünnepének egy meghatott pillanatában Diane Warren a Díva betétdalával kiérdemelt legjobb filmdal díját a novemberben meggyilkolt hollywoodi producer, Ronni Chasen emlékének ajánlotta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását