2024. április 28. - Valéria

Jön az ár, lezárták a rakpartot

Megkezdték az alsó rakpartok lezárását a Duna áradása miatt Budapesten hétfő délután, ezzel egyidejűleg másodfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a fővárosban.
2011. január 17. hétfő 17:00 - HírExtra
A Főpolgármesteri Hivatal közlése szerint a budai alsó rakpartot a Halász utca és a Mozaik utca között, a pesti alsó rakpartot a Dráva és a Garibaldi utca között zárták le. A budai és a pesti alsó rakpart többi részét este 8 órától folyamatosan zárják majd le.

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. megkezdi "az elrendelési szintekhez tartozó zsilipszerkezetek lezárását, az ideiglenesen kezelőszemélyzettel üzemelő és az automata átemelő állomások beüzemelését, valamint a védvonali áttörések lezárását" - írták a közleményben.

A BKK korábban arra kérte az érintetteket, hogy a rakparton parkoló járművüket vigyék biztonságos helyre. Felhívják a közlekedők figyelmét arra is, hogy a rakpartok lezárása, valamint az uniós elnökséghez kapcsolódó forgalmi korlátozások miatt torlódások várhatók a fővárosban.

A Főpolgármesteri Hivatal vasárnapi közleménye szerint az árhullám tetőzése Budapestnél - 700 centiméter körüli vízállással - a hét közepére várható.

Legutóbb tavaly júniusban kellett a rakpartokat a Duna áradása miatt lezárni, akkor több mint egy hétig nem használhatták az autósok ezeket az utakat. A Duna akkor 827 centiméteren tetőzött, az eddigi legnagyobb vízállást a 2006-ban regisztrálták, a folyó szintje akkor 860 centiméter volt.
Forrás: havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását