2024. április 24. - György

Tesztelik a Tisza-tavi viharjelzőt

Megkezdte működését Tisza-tavi viharjelző rendszer; egyelőre két állomást helyeztek üzembe, ezeket augusztusban tesztelik - tájékoztatta a térségi fejlesztési tanács elnöke az MTI-t.
2010. augusztus 14. szombat 10:54 - HírExtra
A tározótavat évről évre több turista keresi fel, a nyári idegenforgalmi szezonban egy-egy meleg hétvégén a helyi lakosokkal együtt több tízezren pihennek a környéken. Biztonságuk növelése érdekében vált szükségessé az egységes Tisza-tavi jelzőrendszer kialakítása - mondta el Herbály Imre.

Kezdetként az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság működtetésében két állomást alakítottak ki. A poroszlói az ottani kikötő térségében, míg a Kunsági-főcsatornánál kihelyezett berendezés az abádszalóki medencében tartózkodóknak ad jelzéseket.

Elsőfokú viharjelzésnél a berendezés percenként negyvenötöt villan. Ebben az esetben a vízben vagy vízi járműben csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a lámpák percenként 90-szer villannak fel, ilyenkor a vihar gyors megérkezése várható. A fürdőzés tilos, és a vitorlások kivételével nem szabad vízi sporteszközzel közlekedni a tavon.

A tesztüzem alatt a jelzések tájékoztató jellegűek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását