2024. április 26. - Ervin

Egy éve történt a katasztrófa

Haitin az utóbbi 200 év legnagyobb pusztítást végző természeti katasztrófája több mint 212.000 ember halálát követelte, valamint 300.000 sérültet hagyott maga után.
2011. január 12. szerda 21:10 - HírExtra
A földrengés következtében több mint 1,2 millióan károsultak. Az Ökumenikus Segélyszervezet eddig több mint 15 millió forint értékben nyújtott támogatást a földrengés károsultjainak, amit az idei évben induló újabb építkezések kapcsán tovább növel.

Az Ökumenikus Segélyszervezet az újjáépítés keretében két iskola újjáépítésében és felszerelésében vállalt szerepet. Az iskolák Leogan és Darbonne településeken találhatóak. Ezek az intézmények az epicentrum közelében lévő, egy városi és egy vidéki iskola, amikben több mint 2000 diák tanul. A rendkívüli pusztítás az iskolákat teljesen összedöntötte. Az épületek elkészültéig ideiglenes sátoriskolákat alakított ki és szerelt fel a Segélyszervezet.

A Finn Egyházi Segélyszervezettel (FinnChurchAid) történő együttműködésnek köszönhetően két új, a St. Matheiu és a St. Joseph iskola építése van folyamatban az Ökumenikus Segélyszervezet támogatásával, melyek közül az előbbi, éppen a napokban készült el. A Segélyszervezet oktatásfejlesztési programjához jelentős mértékben hozzájárult az E.ON magyarországi vállalata.
Ezek a földrengés-biztos épületek mintaként szolgálnak ahhoz a további 10 iskola építéséhez, melyek 2011-ben kezdődtek el.

Az egyéves emléknaphoz kapcsolódóan az egyik intézmény diákjai az eredeti épülete romdarabjaira rajzolnak, festenek, melyeket felhasználnak az új iskolák épületeinél, egyrészt emlékeztetőül az egy éve történt tragikus természeti katasztrófára, másrészt viszont előremutatva a jövő, azújjáépítés felé.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását