2024. április 20. - Tivadar

A nagyvárosokat is viszi az árhullám

Elérték Brisbane városát az Ausztráliában pusztító árvizek: a várost átszelő folyó kilépett a medréből, és elárasztotta a nagyváros egyes részeit, menekülésre kényszerítve a peremkerületek és a felhőkarcolók lakóit.
2011. január 12. szerda 08:16 - HírExtra
Helyi idő szerint szerda délután megszólaltak a veszélyre figyelmeztető szirénák Ausztrália harmadik legnagyobb városában. A kétmilliós Brisbane polgármestere, Campbell Newman szerint a város alacsonyabban fekvő részein várhatóan közel 20 ezer ház kerül víz alá. A városban két menedékközpontot hoztak létre, s Newman szerint az elkövetkező napokban várhatóan közel 6500 ember keresi fel ezeket a helyeket.

A hatóságok azt tanácsolták a város lakóinak, hogy tartalékoljanak ivóvizet, és készüljenek fel áramkimaradásokra, mert a város egyes részein elővigyázatosságból lekapcsolják az áramszolgáltatást. Az alacsonyan fekvő területek lakóit pedig felszólították, hogy készítsék fel házaikat az áradat kivédésére, majd hagyják el otthonaikat, barátoknál vagy családtagoknál keressenek menedéket, és ne merészkedjenek az utcára.

A várost átszelő Brisbane-folyó hatalmas mennyiségű hordalékot visz magával, elszabadult csónakok is sodródnak rajta. Lefelé sodor az ár egy népszerű, folyóra épült éttermet is.

Queenslandet hetek óta árvíz sújtja. A tőle nyugatra hétfőn végigsöpört szökőárszerű árhullám halálos áldozatainak a száma tízre emelkedett, és a korábbiaknál közölteknél némileg kevesebbről, 67 eltűntről tudnak a hatóságok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását