2024. április 23. - Béla

Segítséget kapnak a BKV katonái

Az új, már elfogadott törvénymódosítás alapján a budapesti tömegközlekedési eszközökön január 11-től a közterület-felügyelők is részt vesznek a jegyellenőrzésben a BKV járatain - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-vel.
2011. január 10. hétfő 14:21 - HírExtra
A közlemény szerint a közterület-felügyelő hivatalos személy és így igazoltathat is, melynek következtében a bliccelők elveszítik annak lehetőségét, hogy fiktív adatokat diktáljanak be az ellenőrnek, hiszen nem bújhatnak ki a személyazonosságukat igazoló okirat bemutatása elől.

A BKK, a BKV és a közterület-felügyelet megállapodása alapján keddtől 3 hónapos próbaidőre a közterület-felügyelők - előzetes képzést követően - a BKV-ellenőrökkel közösen látnak el szolgálatot. A közös fellépésre a Rákóczi úton közlekedő autóbuszjáratokon (pl. 7, 7E, 173, 173E jelzésű autóbuszokon), továbbá a 4-es és 6-os villamosok teljes vonalán számíthatnak az utasok - tették hozzá.

Az ellenőri feladatokat továbbra is a BKV ellenőrei látják el, a közterület-felügyelők, mint igazoltatásra jogosult hivatalos személyek, abban lesznek a segítségükre, hogy azon jegy vagy bérlet nélkül utazókat igazoltassák, akik nem hajlandók személyazonosságukat hivatalos, fényképes igazolvánnyal igazolni, igazoltatás megtagadása esetén pedig rendőri közreműködést kér az eljáró felügyelő.

A BKV becslései szerint egyébként a közösségi közlekedéssel utazók mintegy 13 százaléka bliccel, ami évente átlagosan körülbelül 10 milliárd forinttal rövidíti meg a közlekedési társaság kasszáját - áll a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását