2024. május 2. - Zsigmond

Az év embere: Mark Zuckerberg

A Facebook 26 éves alapítóját választotta 2010-ben az év emberének a Time magazin, Mark Zuckerberg programozóként félmilliárd tagot számláló közösségi oldalt hozott létre, mely milliárdossá tette őt magát is.
2011. január 8. szombat 17:08 - HírExtra
. Elképesztő vagyona ellenére Zuckerberg szinte ugyanott és ugyanúgy él, ahol és ahogyan az egyetem alatt: a Szilícium-völgyben, és bár vagyonát jelenleg 4 milliárd dollárra becsülik (ez forintban közel 865 milliárd), de nem szállt el az agya.

A 26 éves Zuckerberg nemcsak a világ egyik legfiatalabb milliárdosaként közismert, hanem bőkezű adományozó, aki a minap tett ígéretet arra, hogy jótékony célokra fordítja magánvagyonának legalább a felét.

A milliárdos egyébként egy teljesen átlagos külsejű házban él barátnőjével, teljesen mindennapi, nem különösebben márkás holmikat visel, kocsijára se figyelnénk fel. Barátnője, Priscilla Chan szintén nem az a tipikus, szilikonos cicababa: a kínai lány ugyanis enyhén tűlsúlyos és Zuckerberggel sem valami menő bárban ismerkedtek meg, hanem még az egyetemen.

Mark Zuckerberg

Megkapta a magáét

Mark népszerűsége azonban nem töretlen, nemrég azzal hívta ki maga ellen a Facebook-felhasználók és a technikai újságírók haragját, hogy túlságosan lazán kezelte az általa alapított közösségi oldal felhasználóinak bizalmas adatait. Ezért azzal álltak bosszút rajta, hogy az ő életéből kiragadott intim pillanatokat tettek közzé: egy lesifotóst küldtek rá. A képeken láthatta viszont házát és autóját, önmagát, amint kínai nyelvtanárát fogadja, vagy azt, ahogy barátnőjével buliba indul.

Zuckerberg egyébként valószínűleg azért tanul kínaiul, hogy megkérdesse barátnője kezét annak szüleitől. (Érdekesség, hogy politikai okokból a kínai állam 2009 óta blokkolja a Facebookot.)



Csúsztatott a mozihős

A Facebook alapításáról egyébként film is készült, Social Network címmel, melyről Zuckerberg elmondta, hogy bár egy csomó érdektelen részlet - például a kapucnis pólói és ingei - teljesen pontos a filmben, a kerettörténet teljesen hamis, mely szerint egy olyan lány miatt alapította a Facebookot, aki szakított vele, és a fő célja az volt, hogy lányokkal ismerkedhessen és bejusson elit körökbe. Zuckerberg kijelentette, hogy bár tényleg sokszor szakítottak vele, a filmbeli lány nem létezik, és azzal a lánnyal, akivel most jár, már a Facebook alapítása előtt összejöttek.

Valószínűleg Zuckerberg itt csúsztatott egy kicsit, ugyanis létezett egy lány, akit Zuckerberg a blogján „bitch”-nek titulált, habár lehetséges, hogy nem jártak együtt. Jelenlegi barátnőjét, Priscilla Chant pedig ugyan tényleg a Facebook alapítása idején ismerte meg, de csak 2005-ben kezdtek randizgatni, amikor a lány már neki dolgozott.
Forrás: sorry
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását