2024. március 29. - Auguszta

Mérséklődött a készültség

Harmadfokúról másodfokúra mérsékelték a belvízi készültséget három felső-szabolcsi védelmi szakaszon - közölte a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság védelemvezető-helyettese.
2011. január 4. kedd 19:32 - HírExtra
A nyíregyházi vízügyi szervezet mind a tizenkét védelmi szakaszán fokozott készültséget tart fenn, s folyamatosan üzemeltetik a szivattyútelepeket, amelyek az elmúlt napon 2,5 millió köbméter vizet emeltek át a befogadókba - mondta Kató Sándor.

A szakember kiemelte, hogy a védekezési munkákat a jegesedés alatt is folytatni kell. Tájékoztatása szerint három felső-szabolcsi védelmi szakaszon másodfokúra mérsékelték a készültséget; ez a riasztási szint van érvényben a Túr-Szamos-közi, valamint a Szamos-Kraszna-közi védvonalakon, a Kállai-, a Vajai- és az Érpatak-főfolyás völgyeiben is.

Szabolcsban 38 önkormányzat tart fenn valamilyen fokú belvízi készültséget. A következő napokban a térségben enyhülésre és 10 milliméter csapadékra kell számítani, ami ronthatja a belvízhelyzetet - tette hozzá a védelemvezető-helyettes. A térség folyóin hétfő óta nem történt változás a készültségi szintekben: a Krasznán és a Lónyay-főcsatornán még mindig másodfokú árvízvédelmi riasztás van érvényben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását