2024. április 20. - Tivadar

Csalás: ügyeskedtek a kampánypénzekkel

Beismerte Hillary Clinton egyik híve a bíróságon, hogy a 2008-as amerikai elnökválasztás kampányában csalt a Clinton számára gyűjtött adományokat illetően, hogy megtévessze a szövetségi választási bizottságot.
2011. január 4. kedd 10:25 - HírExtra
A washingtoni igazságügyi minisztérium helyi idő szerint hétfőn kiadott közleménye szerint a 46 éves Evan Snapper elismerte egy szövetségi törvényszék előtt: úgy tüntetett fel bizonyos - egyenként 2300 dollár értékű - adományokat, hogy azok 21 különböző magánszemélytől származnak. Snapper valójában egy embertől kapta a teljes összeget. A férfi tettével megszegte a kampányfinanszírozásra vonatkozó szabályokat, amelyek korlátozzák a magánszemélyektől elfogadható pénzügyi adományokat.

Snapper bűnösnek vallotta magát abban, hogy tettével arra kényszerítette Clinton kampánytörzsét, önhibáján kívül valótlan nyilatkozatot tegyen a szövetségi választási bizottságnak. Az igazságügyi tárca közleménye nem fedte fel, hogy Snapper kitől kapta a csalárd módon elszámolt összeget.

A jelenleg külügyminiszterként tevékenykedő Hillary Clinton elvesztette a demokrata párti előválasztásokat Barack Obamával szemben, aki végül felülkerekedett republikánus párti riválisán, John McCainnen a 2008 novemberében rendezett amerikai elnökválasztáson.

Snapper ügyében április hetedikén hirdetnek ítéletet, a férfit ötéves szabadságvesztésre és 250 ezer dolláros pénzbüntetésre is ítélhetik, ha a bíróság bűnösnek találja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását