2024. március 29. - Auguszta

Nyomoznak a kemecsei ügyben

Hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és más bűncselekmények miatt rendelt el nyomozást az előállítás közben elhunyt kemecsei férfi halálának ügyében a Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség.
2011. január 3. hétfő 18:26 - HírExtra
A férfi házastársa feljelentést tett a kemecsei rendőrőrsön amiatt, hogy férje előállítás közben meghalt - mondta Szilágyi László. Hozzátette: mivel rendőrök ellen irányult a feljelentés, az ügy átkerült az ügyészségre.

A szóvivő tájékoztatása szerint a nyomozóhatóság december 28-án rendelte el a nyomozást hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt. Az eljárás során egyelőre iratokat szerzett be az ügyészség, s várja a végleges boncjegyzőkönyv és a szakértői vélemény elkészültét.

A nyomozás alapesetben február 28-ig tart, de ezt meg lehet hosszabbítani, amíg a tényállást az ügyészség teljes körűen nem tisztázza - jegyezte meg Szilágyi László.

A rendőrök még december 26-án mentek ki egy kemecsei lakáshoz, mert információik szerint ott egy olyan férfi tartózkodott, aki ellen négy elfogatóparancs volt érvényben. A 49 éves férfit testi sértés, garázdaság, lopás, valamint meg nem kezdett, egy év négy hónapos jogerős szabadságvesztés miatt körözték.

A rendőrség korábbi közlése szerint a rendőrök megérkezésekor a férfi az ágy alá bújt, de nem tanúsított ellenállást, így testi kényszer alkalmazása nélkül megbilincselték és a rendőrautóba ültették. Úton a kapitányság felé a férfi hirtelen rosszul lett és elvesztette az eszméletét. Azonnal mentőt hívtak, levették a bilincset, és megkezdték az újraélesztést, amelyet azután a kiérkező mentők folytattak, de a férfin már nem tudtak segíteni.

Az előzetes igazságügyi boncjegyzőkönyv szerint a férfi természetes úton, keringési elégtelenség miatt vesztette életét, testén nem találtak erőszakra, bűncselekményre utaló sérüléseket - tette közzé honlapján még decemberben a megyei rendőr-főkapitányság.

A Szabolcs megyei Esélyek Házának sajtóreferense a családtagok elbeszélésére hivatkozva korábban azt mondta, a rendőrök sokkolóval akarták kiszedni az ágy alól a férfit, és amikor kihúzták, már halott volt. A rendőrség akkori közleményében visszautasította és cáfolta azokat a "rosszindulatú híreszteléseket", amelyek szerint a körözött bűnöző elfogásakor elektromos sokkolót használtak volna; tájékoztatásuk szerint ilyen kényszerítő eszközt nem szerzett be és nem is rendszeresített a szervezet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását