2024. május 2. - Zsigmond

Ice - T az NMHH fekete báránya

Ice-T a tudtán kívül kiverte a biztosítékot egy olyan országban, aminek a létezéséről valószínűleg eddig nem tudott. A rappert pedig az is megismerte, aki eddig nem hallott róla. Nagyjából ennyi az értelme a kialakult cirkusznak.
2011. január 3. hétfő 18:19 - Tóbiás Gábor
„- Yo, Ice, the organization say they can't stay in business with us any longer. What you gonna do?
  - We always knew we were gonna come to this point sooner or later...” –
Ice - T : It’s On

A Tilos rádió körül időről-időre kialakulnak különböző botrányok. Talán ennek is köszönhető, hogy a NMHH fennállásának első komolyabb visszhangot kiváltó tevékenysége ehhez a rádióhoz köthető.

Ez volna a legnagyobb probléma?

Egy kis lefedettségű rádió, viszonylag kevés hallgatónak lejátszott egy olyan számot, aminek a szövegét károsnak találja a Hatóság.

„Ha valaki elolvassa a dal szövegét, nehezen gondolhatja úgy, hogy az nem utal „közvetett módon erőszakra, illetve szexualitásra”. Márpedig ez a törvény szövege…” – írja az NMHH közleményben.

Ki az, aki úgy hallgat rádiót, hogy közben maga mellett tartja a rap számok szövegeit?! Valószínüleg nem sok olyan Tilos hallgató él az országban (főleg, ha védeni való korosztályt nézzük), akik hallás után kapásból értik ennek a rap számnak a szövegét. Vagy bármelyikét.

Amúgy meg ha valaki egy ilyen szám miatt követ el erőszakos cselekményt, vagy létesít szexuális kapcsolatot a saját édesanyjával, az már rég nem az NMHH problémája, hanem mondjuk a pszichiátriáé.

Életszerű, mint a Barátok Közt

Még az a vita sem eldöntött, hogy mennyire befolyásolja a bimbódzó lelkeket egy ilyen rap szám, vagy bármilyen médiából érkező inger. Ha figyelmeztetnek, hogy egy ilyen szám következik, akkor ki az aki gyorsan elkapcsol? (Persze ez egy hosszabb vita tárgya lehetne.)

Több kérdést is fölvet a Hatóságnak ez a reakciója. Tényleg ekkora befolyásolással bír egy elhadart amcsi szleng?

Vagy csak úgy érezték a Hatóságnál, hogy dolgozni kéne valamit és nem jutott jobb az eszükbe. Esetleg némi erőfitogtatás állhat a háttérben, vagy csak az a tény, hogy a Tilos időről-időre mindig útban van valakinek.

Ágyuval a bolhára

Annyira nonszensz ez az egész ügy, hogy még leírni is égő. Ezen az alapon tiltsanak be mindent, vagy minimum a pápa figyelmeztessen a ValóVilág előtt, hogy rettentő káros ám, ha Olivér b*megol, vagy Szandika zuhanyozik. Vagy akkor ott vannak a stand up-osok, a Heti Hetes, a Fábry-show stb. (A lista a végtelenségig sorolható, nem áll szándékunkban ötleteket adni.)

Ugyanakkor felhívnánk a figyelmet arra, hogy létezik egy olyan dolog, amit úgy hívnak: internet. Ezen bárki, bármikor korlátlanul, akaratlanul (korra és nemre való tekintet nélkül) találhat olyan dolgot ami közvetett vagy közvetlen módon utal „erőszakra, illetve szexualitásra”. Gyerekek és apácák is.

A minap például az egyik internetes fórumon egy apuka arról írt, hogy „a gyerek állandóan kacsákat, bocikat és malacokat követel a monitoron. Gugliztunk egy kicsit a kids, farm és animals szavakra.” Az eredmény a képen.



Nagyon szép és értékelendő dolog, hogy a Hatóság így őrködik a fiatal generáció lelki tisztasága felett, csakhogy ezzel még nem akadályozza meg, hogy napi huszonnégy órában ömöljön a mocsok.

Akinek a szűrő és a felügyelő szerepét kell játszania az nem más mint a család. Pontosabban a szülők. Persze lehet próbálkozni szabályozással, betiltással, bírsággal vagy figyelmeztetéssel. Ezzel inkább az ellenkezőjét fogják elérni.

Mivel Ice-T egyesek szerint nem a legépítőbb, hallgassunk inkább Zsülikét... ő sokkal inkább.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helci
2011. január 3. 23:01
Úgyismint az apuka, aki a zinternetes fórumon arról írt:
igazából nincs sok bajom az NMHH-gal (se a Tilossal), sőt, tulajdonképpen örülnék, ha kicsit szétcsapnának. Nem így, ilyen bénácskán, persze, meg nem is a pinától féltem a fiamat, de az uzsonnaidőben TV-k által mutogatott fej nélküli hullákra simán rábasznám a 25 millás büntit.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását