2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Szilveszteri vacsora közben robbant a pokolgép

Pokolgép robbant péntek este Nigéria fővárosának, Abujának egyik laktanyájában, a merényletnek halálos áldozatai is vannak, számukról azonban különböző források eltérő adatokat közöltek.
2011. január 1. szombat 09:50 - HírExtra
A robbanószerkezet a laktanya belterületén kialakított piactéren lépett működésbe. A helyszín újévet váró ünneplőkkel volt tele. Az állami televízió 30 halálos áldozatról számolt be. Katonai és kórházi források előbb 11, majd 4 halottról tettek említést. A nigériai főváros egészségügyi szolgálatának egyik vezetője közölte: tizenkét sebesültet szállítottak kórházba, közülük négy maghalt, a többiek állapota viszonylag stabil.

Abuja polgári védelmének parancsnoka elmondta: az összesereglett emberek ettek-ittak a robbanás pillanatában. A támadás módszere a Josban karácsonykor elkövetett merényletsorozatra vall - fűzte hozzá az illetékes.

A közép-nigériai városban és környékén karácsony este legkevesebb 32 ember vesztette életét robbantásokban, amelyekért a Boko Haram nevű iszlamista csoport vállalta a felelősséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását