2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Szalay: Peterhansel és Despres az esélyes

Ma Buenos Airesben rajtol a világ legnagyobb tereprali viadala, a Dakar-rali, amelyen Szalay Balázs szerint két francia pilóta, Stéphane Peterhansel és Cyril Despres a legnagyobb esélyes.
2011. január 1. szombat 08:37 - HírExtra
"Azért várom Peterhansel győzelmét az autósok között, mert sokkal jobb teljesítményre képes a sivatagi szakaszokon, mint legnagyobb riválisa, a spanyol Carlos Sainz" - mondta az MTI-nek a magyar versenyző, aki eddig 11 alkalommal vett részt a Dakaron, ám ezúttal anyagi okok miatt nem tud elindulni.

"A motorosoknál teljesen egyértelmű a képlet, ma vitathatatlanul Despres a legjobb."

Szalay, aki hasonló okokból a legutóbbi viadalon sem indult, azt mondta, hogy már most elkezdte a felkészülést a következő versenyre és szinte teljesen biztos abban, hogy a legközelebbit már nem hagyja ki.

"A 2012-es Dakart még argentin és chilei terepen rendezik meg, ám azt követően, van esély arra, hogy a futam visszatérjen Afrikába, sőt az is lehetséges, hogy Ázsiában bonyolítják le a versenyt" - tette hozzá Szalay.

A Dakar-ralit először 2009-ben rendezték meg Argentínában és Chilében, majd az idén is ez a két ország volt a helyszín és a 2011-es kiírást is itt bonyolítják le. A száguldásra január 1. és 16. között kerül sor.

A szombaton startoló versenyen 146 autó, 183 motor, 33 quad és 68 kamion indul. Az egyetlen magyar résztvevő Horn Albert lesz, aki a horvát Drazen Curic navigátora lesz majd a 13 szakaszból álló, több mint 9500 kilométeres viadalon, az autósok között.

A 2010-es versenyen az autósoknál Sainz, a motorosoknál pedig Despres diadalmaskodott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását