2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Elindult a Dakar

Több mint négyszáz jármű - 140 autó, 170 motor, 30 quad és 67 kamion - vág neki szombaton Buenos Airesből a 32. Dakar-ralinak, melyet már harmadik alkalommal rendeznek meg dél-amerikai helyszíneken.
2011. január 1. szombat 19:40 - HírExtra
Az első napon a prológot bonyolítják le, az argentin fővárostól Victoriáig 377 km-t kell teljesíteni a résztvevőknek - akik közül jó néhányan már úton is vannak -, ám ez a szakasz még nem számít be az összetett versenybe. Az igazi száguldás vasárnap kezdődik, a Victoria és Cordoba közötti 788 km-es távon már időre mennek a versenyzők.

A január 16-ig zajló verseny legnagyobb esélyesei az autósoknál a spanyol Carlos Sainz és a francia Stéphane Peterhansel, a motorosoknál pedig szintén francia-spanyol párharc várható Cyril Despres és Marc Coma között.

A Dakar-ralit először 2009-ben rendezték meg Argentínában és Chilében, majd tavaly is ez a két ország volt a helyszín és a 2011-es kiírást is itt bonyolítják le. A száguldás január 16-ig tart.
Az egyetlen magyar résztvevő Horn Albert, aki a horvát Drazen Curic navigátora a 13 szakaszból álló, több mint 9500 kilométeres viadalon, az autósok között.

A 2010-es versenyen az autósoknál Sainz, a motorosoknál pedig Despres diadalmaskodott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását