2024. május 4. - Mónika, Flórián

Vasárnap indul a Golden League-sorozat

Vasárnap Berlinben a Golden League-sorozat első viadalával megkezdődik az atléták versengése az egymillió dolláros fődíjért. Ebben az évben a férfiaknál hat (100 m, 400 m, 1500 m, 400 m gát, távol, gerely) a nőknél pedig négy számban (200 m, 800 m, 10
2008. május 30. péntek 14:07 - Hírextra
Az egymillió dollárból azok részesülnek, akik mind a hat viadalon nyernek. Amennyiben ez senkinek sem sikerül, az öt versenyen első helyen végzettek között osztanak szét 500 ezer dollárt.

A mezőny az első, berlini versenyen is nagyon erős lesz, s ez az állítás még akkor is igaz, ha férfi 100 méteren sem a világbajnok amerikai Tyson Gay, sem a világcsúcstartó jamaicai Asafa Powell, sem honfitársa, az idei ranglista-vezető Usain Bolt nem indul. Nélkülük a szám esélyese egyértelműen a vb-ezüstérmes bahamai Derrick Attkins.

Ott lesz a német fővárosban ugyanakkor öt vb-győztes: az amerikai Jeremy Wariner, a férfi 400 méter, a panamai Irving Saladino, a férfi távol, a finn Tero Pitka:ma:ki, a férfi gerely, a kenyai Janeth Jepkosgei, a női 800 m, illetve a horvát Blanka Vlasic, a női magas oszakai aranyérmese.

Mellettük még olyan sztárok rajtolnak, mint a 60 m gát világcsúcstartója, a svéd Susanna Kallur, vagy a férfi távolugrás olimpiai címvédője és kétszeres világbajnoka, az amerikai Dwight Phillips.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását