2024. április 26. - Ervin

Túlpiálják magukat szilveszterkor a tinik

Négyszer több kiskorút láttak el újév napján az amerikai kórházak sürgősségi osztályain túlzott alkoholfogyasztás miatt, mint egy átlagos napon - közölték csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentésükben amerikai kormányzati kutatók.
2010. december 30. csütörtök 12:57 - HírExtra
Az utolsó év, melyről statisztikai adatok állnak rendelkezésre, a 2009-es, ezt elemezték az Egyesült Államok drogügyekkel és mentális betegségekkel foglalkozó szolgálatának (SAMSHA) munkatársai.

2009-ben a január 1-jei napon 1980 kiskorút, vagyis 21 év alatti fiatalt láttak el az amerikai kórházak sürgősségi osztályain alkoholfogyasztás miatt. Egy szokásos napon 546 ilyen ifjú páciens jelenik meg ellátásra.

A SAMSHA szakemberei figyelmeztetnek arra, hogy a szilveszter éjszaka alkoholfogyasztás szempontjából a legveszélyesebbnek számít a fiatalok körében. Emlékeztettek arra is, hogy évente 5 ezer 21 év alatti fiatal hal meg az Egyesült Államokban az italozással összefüggésben.

A szolgálat fenntart egy honlapot is, melyen oktatóanyagot kínál a téma iránt érdeklődőknek: http://www.underagedrinking.samhsa.gov/.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását