2024. május 17. - Paszkál

Európai össztűz a médiatörvényre

A német kormány azt várja, hogy Magyarország átdolgozza a nemzetközileg bírált médiatörvényt - nyilatkozott a Frankfurter Rundschau csütörtöki számában a német külügyminisztérium államminisztere.
2010. december 30. csütörtök 11:20 - HírExtra
A szabaddemokrata párti (FDP) Werner Hoyer, aki egy hete közleményben fejezte ki aggodalmát a magyar jogszabály miatt, a dpa hírügynökség jelentése szerint a német napilapnak nyilatkozva kijelentette: "jó lenne, ha az ez a téma gyorsan eltűnne a világból".

Magyarországgal szemben, amely január 1-jétől fél évre átveszi az Európai Unió elnöki tisztét, különösen nagy a követelmény, hogy tartsa magát az összes európai szabályhoz - figyelmeztetett a német államminiszter.

Az Európai Unióban az alapjogok tiszteletben tartását "minden kétséget kizáróan biztosítani kell" - tette hozzá.

Hannes Swoboda, az Európai Parlament (EP) szociáldemokrata frakciójának helyettes vezetője ugyancsak a Frankfurter Rundschauban nyilatkozva kijelentette, hogy a médiatörvény kétségtelenül vét az európai értékek ellen.

Az osztrák politikus közölte, hogy Magyarországot "nagyon alapos politikai megfigyelés" alá fogják helyezni. Ha a törvényt teljes szigorában alkalmazzák, és újságírókra rendszeresen nyomást gyakorolnak, az EP "a szavazati jog megvonásának eszközével is bizonyosan élni fog" - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását