2024. április 18. - Andrea, Ilma

Korisok a komp árnyékában

Több helyen korcsolyáznak már a Balatonon, ahol a jég minősége és vastagsága is igen eltérő a különböző partszakaszokon: szerdán Balatonföldvárnál 9, míg Balatonfürednél 2,5 centiméteres jégvastagságot mértek.
2010. december 29. szerda 19:42 - HírExtra
Ráadásul még jár a komp Szántód és Tihany között.

A Balaton sekélyebb vizű strandjai felett kialakuló jégborításra - főként a tó déli partján - már sok helyen rámerészkedtek az emberek, a foltokban kialakult tükörjégen korcsolyáznak, jégkorongoznak.

Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője elmondta, folyamatosan járőröznek a Balaton körül. Nincs tudomásuk arról, hogy eddig történt volna a jég beszakadásából fakadó baleset. A vízirendészet ennek ellenére egyelőre nem tartja biztonságosnak az átlagosan 4-9 centiméteres vastagságú jeget, ami ha marad a hideg idő, a hét végére a téli sportolásokhoz már megfelelő lesz. A meteorológiai előrejelzések szerint jövő szerdáig tartós hidegre lehet számítani, így a tó jégborítása várhatóan tovább vastagszik.

A rendőrkapitány egyelőre fokozott óvatosságra int, és kéri, aki jégre merészkedik, előtte tájékozódjon a helyi viszonyokról, mert a korábbi napok szeles időjárása és jégtorlódásai miatt mindenütt más vastagságú és minőségű a tó jégborítása.

Szerdán még sok utassal közlekedett a balatoni kompjárat, az a következő napok időjárásától függ, hogy mikor kell leállnia.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását