2024. május 2. - Zsigmond

Csillapodik a Hamász?

A Gázai övezetet irányító Hamász mozgalom összehívta a térségben működő palesztin szervezetek képviselőit, hogy rávegye őket: ne élezzék a feszültséget Izraellel, mert ezzel ürügyet adhatnak az agresszióra.
2010. december 29. szerda 19:27 - HírExtra
Mindezt palessztin források közölték egybehangzóan palesztin. A frakciók megvitatták a rakétás támadások kérdését abból a célból, hogy ne teremtsenek ürügyet az izraeli megszállóknak agressziójuk fokozására. Teljes egyetértés alakult ki abban, hogy szükség van az akciók koordinálására - mondta a francia hírügynökségnek egy forrás a kedd este megtartott tanácskozásról.

A feszültség a Gázai övezet és Izrael között a 2008-2009-es téli izraeli hadjárat megindításának második évfordulója alkalmával éleződött ki. Az izraeli katonák közel három hét leforgása alatt tucatnyi palesztint lőttek le, akik szerintük terroristák voltak.

Az izraeli kormány hétfőn felszólította a radikális Hamászt, hogy ne engedje meg a helyzet romlását, és már korábban panaszt tett az ENSZ-nél amiatt, hogy megsokasodtak a Gázai övezetből származó, a zsidó állam területe ellen irányuló rakéta- és aknatámadások. Megerősítette, hogy a jövőben is gyakorolni fogja jogát az önvédelemre. Ennek jeleként légiereje több csapást mért az övezetre.

Karácsonykor a Hamász egyik vezetője, Mahmúd Zahar kijelentette, hogy betartják a nem hivatalos tűzszünetet. Az ilyen ígéretek ugyanakkor a gyakorlatban nem eredményezik a kisebb harcias szervezetek akcióinak teljes beszüntetését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2010. december 30. 21:03
Izraeli megszállók? Gázából már régen kivonult az összes Izraeli katona és a civilek is.Miért ad le ilyen hazug hirt a cikkiró,vagy miért nem kommentálja? Az ilyen hirekkel, a terrort támogatják.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását