2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Izraelt szidták, Allahot dicsőítették

Több ezer, zászlókat lobogtató, léggömböket eregető, Izraelt szidalmazó és Allahot dicsőítő ember fogadta Isztambulban a vasárnap visszatért Mavi Marmara nevű hajót.
2010. december 27. hétfő 07:53 - HírExtra
A hajó márciusban egy nemzetközi segélyflottilla részeként az izraeli blokád alatt álló Gázai övezetbe indult, s 9 halálos áldozatot követelő incidens helyszíne lett. A segélyflottillát Izrael nem engedte kikötni az övezetben, és máshová akarta irányítani a hajókat, hogy a kirakodás után izraeli felügyelet alatt jusson el a szállítmány Gázába. Izraeli kommandósok meg is szállták a Mavi Marmarát, s hivatalos jeruzsálemi álláspont szerint önvédelemből nyitottak tüzet az agresszívan viselkedő palesztinbarát török békeaktivistákra.

A márciusi eset megrontotta a korábban szövetséges Törökország és Izrael egyébként is feszült viszonyát. Törökország visszahívta nagykövetét, s bár azóta közölte, hogy javítani akarja a viszonyt, a diplomata még nem tért vissza állomáshelyére, és Ankara nem állt el attól a követelésétől, hogy Izrael kérjen bocsánatot a Mavi Marmara megtámadásáért, és fizessen kárpótlást az áldozatok hozzátartozóinak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását