2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Iniesta gólja vb aranyat ért, megvan a Forma-1 legfiatalabb világbajnoka, megtörjük a szerb átkot, "bunda" kellett a svédeknek Norvégiában, tekintse meg az év kiemelkedő sporteseményeit.
2010. december 27. hétfő 13:19 - Forján-Vass Máté
Ezúton jelezzük, hogy a magyar foci ez évi kiemelkedő alakításait egy másik cikkünkben olvashatják.

Mourinho mindent visz

Kevés edző mondhatja el magáról, hogy mindent megnyer. José Mourinho az Interrel idén így járt, a csapat triplázni tudott. Először az olasz kupát, majd a bajnokságot is megnyerték. Végül a Bayern München elleni BL döntőt 2-0-ra megnyerték, teljessé téve a szezont.


Hollandia az örök vesztes


Még soha nem nyert vb-t egyik csapat sem azok közül, akik az idei foci vb döntőjébe jutottak. A kérdés az volt, hogy a hollandok harmadszorra, vagy a spanyolok elsőre. A vb kiemelkedő sztárja, Paul a polip a spanyolokra tett, és mint egy pontos jóstól, ez be is jött.


A mérkőzésen inkább a csontzene dominált, ahol a hosszabbításban Andres Iniesta a sokadik spanyol helyzetet kihasználta, és 1-0-val övék lett a trófea. Szegény Paul csak rövid ideig örülhetett sikereinek, mert a vb után nem sokkal elhunyt.


Az átok megtörik, de csak kis időre


A magyar férfi vízilabda válogatott már 2004 óta képtelen legyőzni a szerbeket és a szakértők legkevésbé a zágrábi Európa bajnokságon várta, hogy megtörjük az átkot.

A csoportmeccsek második napján aztán sikerült 9-6-ra felülmúlni déli szomszédjainkat, megszerezve ezzel a későbbi csoportelsőséget.


Sajnos az elődöntőben kikaptunk az olaszoktól, így a bronzmérkőzésen jöhetett a visszavágó a szerbeknek. Sajnos éltek is a lehetőséggel, és 10-8 legyőzték a mieinket. A döntőben a horvátok simán verték az olaszokat. Mi érem nélkül zártuk a tornát, mivel a női válogatott csak 5. lett.


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását