2024. május 17. - Paszkál

Magyarország-Horvátország 1-1

A magyar labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszott az Európa-bajnoki résztvevő Horvátországgal a Szusza Ferenc Stadionban.
2008. május 31. szombat 22:28 - Hírextra
A találkozó előtt köszöntötték az Eb-részvételt kiharcoló U19-es válogatottat.

Eredmény:
Magyarország-Horvátország 1-1 (1-1)
-----------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 9000 néző, v: Ledentu (francia)
gólszerző: N. Kovac (45., öngól), illetve N. Kovac (24.)
sárga lap: Gera (31.), Hajnal (78.), illetve R. Kovac (45.), Pranjic (73.)

Magyarország:
-------------
Fülöp Márton - Bodnár László, Vaskó Tamás, Juhász Roland, Bodor Boldizsár - Vadócz Krisztián, Dárdai Pál (Szélesi Zoltán, 89.) - Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs (Orosz Péter, 64.) - Huszti Szabolcs

Horvátország:
-------------
Stipe Pletikosa - Vedran Corluka, Robert Kovac (Dario Knezevic, 64.), Josip Simunic, Danijel Pranjic - Niko Kovac - Dario Srna, Luka Modric, Niko Kranjcar (Ognjen Vukojevic, 78.) - Mladen Petric (Ivan Klasnic, 64.), Ivica Olic (Ivan Rakitic, a szünetben)

I. félidő:
----------
2. perc: Srna futott le az alapvonalig, visszagurítása után Modric 18 méterről laposan lőtt, Fülöp kiütötte a labdát, melyet Petric a hálóba továbbított, de az asszisztens lest jelzett.
4. perc: Kranjcar lépett ki a magyar védők közül, egyedül tört kapura, lövése azonban elakadt az önfeláldozóan közbevetődő Vaskóban.
24. perc: Srna ívelt be szögletet a bal oldalról, Fülöp nem érte el a labdát, melyet Nico Kovac a bal felső sarokba fejelt (0-1).
44-45. perc: Huszti akarta beadni a labdát, de az megpattant Robert Kovac sarkán és Pletikosa a jobb felső sarok elől mentett szögletre. A kapu elé lőtt labda felpattant, Pletikosa pedig Nico Kovac lábára ütötte, ahonnan a gólvonal mögé pattant (1-1).

II. félidő:
-----------
48. perc: Hajnal ívelt előre Gerához, aki két védő között mellel levette a labdát, majd estében 15 méterről kevéssel lőtt a bal sarok mellé.
55. perc: jobboldali horvát szöglet után Nico Kovac a felső lécre fejelte a labdát, amely onnan az oldalsó kapufára, majd Fülöp kezébe pattant.
66. perc: Gera passzolt a bal szélen felfutó Bodorhoz, akinek beadása után a labda átszállt Pletikosa felett, de Husztinak is magas volt és a csatárként szereplő játékos a kapu mellé csúsztatott.
74. perc: Huszti laposan belőtt labdáját Hajnal sarokkal továbbította kapura, de Pletikosa védett.

Nagy lendülettel kezdtek a vendégek és már a mérkőzés elején elhúzhattak volna. A magyarok tíz perc után vették fel a mérkőzés ritmusát, de a nagyon határozottan és keményen védekező horvát védők mellett csak elvétve jutottak el a vendégek tizenhatosáig. A félidő közepén egy kapushibát követően vezetést szereztek a horvátok és úgy tűnt, magabiztosan megőrzik előnyüket, de a játékrész végén a magyarok egy szerencsés találattal egyenlítettek.
A második 45 percet a magyarok kezdték jobban, hosszú percekre beszorították a horvátokat. Ennek ellenére a legnagyobb helyzetet a vendégek hagyták ki az 55. percben, Nico Kovac "kétkapufás" fejesénél Fülöp már verve volt. A folytatásban nagy küzdelem folyt a pályán, kevés helyzettel, 85. percben szerencséjük is volt a magyaroknak, amikor a vendégek egy kezezés után nem kaptak 11-est.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását