2024. április 19. - Emma

A Jobbik és a kultúrterror

A Jobbik szerint a rádiók "ízlés- és kultúrterrort" alkalmaznak a Hungarica együttessel, illetve más hasonlóan népszerű nemzeti rockzenekarokkal szemben.
2010. december 27. hétfő 18:38 - HírExtra
Lenhardt Balázs, a párt országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a közszolgálati és kereskedelmi médiumok a közérdek, illetve a piac igényei ellen is vétenek azzal, hogy csak az általuk kiválasztott zenekarokat engedik adásba.

Az ellenzéki képviselő szerint a rádiók ezzel a Kádár-korszak "Három T" kultúrpolitikáját folytatják, vagyis - mint fogalmazott - a magyar médiában továbbra is léteznek elfogadott és tiltott előadók.
A Jobbik ezért az általa meghirdetett "kulturális szabadságharc" révén is mindent megtesz, hogy például a "nemzeti érzelmű zenekarok" is méltó helyükre kerüljenek - közölte Lenhardt Balázs.

A sajtótájékoztatón szintén résztvevő Sziva Balázs, a Hungarica és a Romantikus Erőszak együttes frontembere köszönetet mondott a Jobbiknak, amiért a párt elsőként emelte fel a szavát a "hazaszeretetet és tartást" sugárzó zenekarok védelmében.

Hozzátette: a zenéjük iránti igényt jól mutatja, hogy együtteseik lemezei sorozatosan a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (Mahasz) eladási listájának élén szerepelnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását