2024. május 2. - Zsigmond

KDNP: így indul be a gazdaság

Megnyugvással konstatálta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP), hogy elfogadta a parlament a 2011-es magyar költségvetést. A kisebbik kormánypárt szerint a törvény kiemelten kezeli a gazdasági növekedést beindító programokat, a munkahelyteremtést és a családok helyzetének javítását, különösen koncentrálva a gyermekvállalás elősegítésére.
2010. december 23. csütörtök 17:42 - HírExtra
Az Országgyűlés csütörtökön 257 igen és 119 nem szavazat mellett fogadta el a 2011. évi költségvetésről szóló törvényt.

A KDNP üdvözli, hogy az elfogadott költségvetés szociálisan érzékeny, a munkahelyek megóvására törekszik és a nehéz helyzetben lévő hazai gazdaság beindítását szolgálja - írta csütörtöki közleményében a KDNP sajtóirodája.

Kiemelték: nem elhanyagolhatóak a büdzsében a kisiskolák kiemelt támogatását célzó lépések, amelyek a kistelepülések esélyteremtést segítő letéteményesei. Különösen megnyugtatónak tartja a párt, hogy az egyházi iskolák eddigi diszkriminatív finanszírozását sikeresen szüntetik majd meg a következő esztendőben.

A párt kiemelt kérdésként kezelte, s jó iránynak tartja a kedvezménytörvény alapján járó oktatási-nevelési támogatást, valamint a szórványoktatás és a csángómagyarok támogatását.
A KDNP állásfoglalása szerint a Nemzeti Közfoglalkoztatási Program és a munkát jobban megbecsülő fiskális politika hatására a munkaerőpiac is felélénkül és minél többen tudnak majd biztonsággal munkát vállalni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását