2024. május 22. - Júlia, Rita

Gázai-övezet: újabb tűzharc

Egy palesztin meghalt és három megsebesült, amikor izraeli katonák tüzet nyitottak rájuk a Gázai-övezet és Izrael határának közelében.
2010. december 23. csütörtök 21:01 - HírExtra
Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy katonái tüzet nyitottak, amikor több személy megpróbált behatolni a biztonsági zónába az izraeli-gázai határ mentén. Mielőtt a fegyveresek a behatolókra céloztak volna, előbb figyelmeztető lövéseket adtak le - mondta a hadsereg szóvivője. Az izraeliek két, az altestén megsérült palesztinról számoltak be.

Egy közeli palesztin kórház egyik munkatársa szerint az áldozat egy 22 éves berber nő, akit a hátán ért találat. A gázai övezetet irányító Hamász egészségügyi szolgálatának szóvivője úgy tudja, a lövöldözésben négyen sérültek meg, köztük ketten súlyosan. Egy 14 éves gyerek fejsérülést szenvedett. A többi sérült 17 és 18 év körüli kamasz, egyiküket a hátán találták el. A fiatalok köveket kerestek, amikor lőni kezdtek rájuk - mondta a Hamász szóvivője.

A hasonló incidensek gyakoriak a Gázai-övezet és Izrael határán, amelynek mentén a zsidó állam 2008-ban egy 300 méter széles területet jelölt ki, ahová palesztinok nem léphetnek be. Sok civil szervezet és az ENSZ szerint azonban Izrael azóta is folyamatosan növeli ennek a biztonsági zónának a területét a palesztinok rovására.

Egy nemzetközi szervezet szerint idén március vége és október eleje között izraeli katonák legalább 19 gyerekre lőttek rá, akik az építkezésekhez szükséges anyagokat, főként köveket gyűjtöttek a határ közelében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását