2024. május 5. - Györgyi

Még tart a szmogriadó Budapesten

A szállópor-szennyezettség miatt a főpolgármester arra kéri a budapestieket, lehetőleg ne használják "rossz állapotban lévő" járműveiket, illetve a város területén korlátozzák a fa- és széntüzelést is.
2010. december 22. szerda 12:33 - HírExtra
Tarlós István a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján megerősítette a főpolgármesteri hivatal reggeli közlését: egyelőre fenntartják a szmogriadó tájékoztatási fokozatát a szállópor-szennyezettség miatt.

A hivatal tájékoztatása szerint a fővárosban nem csökkent jelentősen a szállópor-koncentráció, s a légszennyezettségi állapotot mérő műszerek ellenőrzött adatai alapján a kisméretű szállópor (PM10) négy helyen - Széna tér, Teleki tér, Kőrakás park és Erzsébet tér - meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.

A szállópor koncentrációja ugyanakkor egyetlen mérőállomáson sem lépte túl a riasztási küszöbértéket, így Budapesten továbbra sem kell elrendelni a szmogriadó riasztási fokozatát. A főpolgármester a sajtótájékoztatón köszönetét fejezte ki azoknak, akik korlátozzák autóhasználatukat, valamint az ipari vállalkozásoknak, amelyek önkéntesen korlátozzák légszennyező forrásaik kibocsátását.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását