2024. június 1. - Tünde

Börtönbe kerülnek az ellenzéki jelöltek?

Egy fehérorosz emberi jogi szervezet szerdán azt állította, hogy akár 15 év börtönbüntetést is kiróhatnak arra a hét ellenzéki elnökjelöltre, akit a hétvégi elnökválasztást követő tüntetések idején vettek őrizetbe Minszkben.
2010. december 22. szerda 15:31 - HírExtra
A Vjaszna (Tavasz) nevű emberjogi központ képviselője, Alesz Beljatszki azt mondta, hogy a fehérorosz állambiztonsági szervezet - amelyet változatlanul egykori szovjet nevén, KGB-nek hívnak - húsz vezető ellenzéki személyiséget vádol, akik között ott vannak az elnökjelöltek is. Magának a szervezetnek a szóvivője, Aljakszandr Antonovics nem kívánta kommentálni a hírt.

A vasárnapi elnökválasztás utáni utcai megmozdulások miatt több mint hatszáz embert tartóztattak le, köztük hét ellenzéki jelöltet, akik közül kettőt később szabadon engedtek. Grigorij Kosztuszjevet és Dmitrij Usszt azonban szerdán újabb kihallgatásra rendelték be az állambiztonsági szervezethez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását