2022. december 10. - Judit

Románia így fejlődik

Romániában 3,2 százalékkal nőtt az építőipari termelés az első öt hónapban a tavalyi év azonos időszakához mérten - közölte kedden a román országos statisztikai intézet.
2022. július 19. kedd 12:34 - HírExtra

A naptárhatással kiigazított index szerint a növekedés 1,3 százalék volt.
     
Májusban az építőipari termelés volumene 9,2 százalékkal nőtt a nyers adatok szerint a múlt év ötödik hónapjához mérten, a kiigazított érték szerint 3,8 százalékos emelkedést jegyeztek fel.
    
Az első öt hónapban a bővülés főleg a karbantartási és javítási munkálatok növekedésének volt köszönhető, amelyek 10,4 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Az új építéseké 1,8 százalékkal nőtt, ugyanakkor a felújítások volumene 3,6 százalékkal csökkent.     

Az épületek típusa szerint a nem lakóépületeknél 16,2 százalékos, a lakóépületeknél 6,6 százalékos növekedést jegyeztek fel, ugyanakkor az ipari létesítményeknél 7 százalékos visszaesés volt.     

Tavaly 1,8 százalékkal csökkent a román építőipari termelés az előző évihez mérten, miután 2020-ban 15,9 százalékkal, 2019-ben csaknem 28 százalékkal emelkedett éves összevetésben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását