2020. január 21. - Ágnes

Az MSZP sajnálkozik

Az MSZP sajnálattal vette tudomásul, hogy a kormánypárti képviselők kivétel nélkül megszavazták a fideszes Rogán Antal javaslatát, amely az alkotmányban rögzíti a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének rendeletalkotási jogát.
2010. december 20. hétfő 22:07 - HírExtra
Az MSZP szóvivője hétfő este közölte, úgy tűnik, a Fidesz-KDNP immár nem csak a sajtószabadságban, hanem a saját parlamenti frakciójában sem hisz.

Török Zsolt szerint erre utal, hogy a kormánypártok név szerinti szavazást kértek arról a Rogán Antal féle alkotmánymódosítási javaslatról, amellyel az alaptörvénybe emelné az NMHH elnökének rendeletalkotási jogát.

A szóvivő úgy fogalmazott, hogy pártja sajnálattal vette tudomásul, hogy a kormánypárti képviselők kivétel nélkül megszavazták ezt a negyedik hatalmi ágat, vagyis "a médiát egy fideszes pártamazon kénye kedvének kitevő, szégyenteljes, antidemokratikus javaslatot".

Rogán Antal javaslata a Fidesz-frakció kérésére név szerinti szavazás során, az MTI összegzése szerint megkapta a szükséges számú voksot.

Az előterjesztés elfogadásához az összes képviselő kétharmadának, azaz legalább 257 képviselőnek az igen szavazatára volt szükség.

Az indítványt a kormány nem támogatta, a Fidesz-frakció ugyanakkor kötelező szavazást rendelt el a képviselőcsoport tagjai számára, és a kereszténydemokraták is igennel voksoltak. A javaslatra csak a Fidesz és a KDNP szavazott igennel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását