2024. április 29. - Péter

Az ágazatok nem hárítják át a különadót a fogyasztóra

A megadóztatni tervezett szektorok nem fogják áthárítani a különadót a fogyasztókra - jelentette ki Szijjártó Péter, az egyes ágazatokat terhelő különadóról szóló törvényjavaslat összevont általános és részletes vitájában, hétfőn este a Parlamentben.
2010. október 18. hétfő 20:51 - HírExtra
Szijjártó Péter a Fidesz-frakció nevében szólva pontokba szedte, hogy a megadóztatni tervezett szektorok miért nem hárítják át az adót a fogyasztókra. Ismertetése szerint az energiaellátókra jelenleg ár-moratórium van érvényben, a mobil szolgáltatók körében pedig "gyilkos az árverseny", ezért nem tudják az adót áthárítani. A kereskedelmi áruházláncok nevében pedig a saját szervezetük, a Magyar Kereskedelmi Szövetség támogatta az adót, hogy hozzájáruljon a válságból való kilábaláshoz.

Szijjártó Péter támogató véleményeket idézett, így a MOL elnök-vezérigazgatójáét, az E-on-ét, és a CBA láncét. Közlése szerint ez utóbbi úgy véli, hogy az szja-csökkenés miatt a fogyasztóknál maradó pénz annyi többletvásárlást gerjeszt, hogy abból ki lehet majd fizetni a különadót.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását