2024. április 29. - Péter

Rács mögött a román embercsempészek

Négy román embercsempészt ítélt el jogerősen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság pénteken Nyíregyházán; két férfi két-két év, egy pedig egy év nyolc hónap, míg egy nő egy év börtönbüntetést kapott, és kiutasították őket Magyarországról - közölte Nyakó Zsuzsanna, a megyei bíróság elnökhelyettese, sajtószóvivője.
2010. december 18. szombat 07:30 - HírExtra
A tájékoztatás szerint a Kiss Judit bíró vezette fellebbviteli tanács az elsőfokon eljáró Mátészalkai Városi Bíróság ítéletét hagyta helyben, azzal a különbséggel, hogy az elsőrendű vádlott esetében elrendelte az embercsempészésért kapott 300 eurós előleg elkobzását is.

Az ítélet indoklása szerint a négy vádlott megszervezte, hogy kilenc moldovai állampolgárt illegálisan juttat át a magyar-román határon, és továbbszállítják őket Olaszországba. A zöldhatáron az elsőrendű vádlott 2008. június 24-én éjjel kísérte át a moldovaiakat, míg társai szabályosan érkeztek Magyarországra egy kisbusszal és egy személygépkocsival.

A járművekkel Csenger külterületén felvették a nyugatra tartó migránsokat, akiknek a hozzátartozói 3000 eurót fizettek volna a vádlottaknak. A csengeri határőrizeti kirendeltség és a mátészalkai rendőrkapitányság járőrei feltartóztatták a két kocsit, és őrizetbe vették az embercsempészeket, a moldovaiakat pedig kitoloncolták az országból.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását