2024. április 25. - Márk

Orbán Viktor részvétét nyilvánította

Levélben fejezte ki együttérzését Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Richard Holbrooke özvegyének, a magyar származású Kati Martonnak.
2010. december 15. szerda 18:02 - HírExtra
Angol nyelvű levelében a miniszterelnök a következőket írta: "Megdöbbenéssel értesültem szeretett férjed elvesztéséről. Engedd meg, hogy ezekben a számodra nehéz napokban kifejezzem személyes együttérzésemet és mély fájdalmamat.

Richard kiemelkedő személyisége és vezetői képességei az egész világnak nagyon hiányozni fognak. Közép-Európában mindig emlékezni fognak azokra a lankadatlan erőfeszítésekre, amelyeket azért tett, hogy az éveken át tartó véres háború után békét hozzon háború sújtotta szomszédunkba. Fáradhatatlan munkája emberi életek ezreit mentette meg, és milliók számára hozta el a reményt a Balkánon.

Richard kontinenseken átívelő diplomáciai tevékenysége fényes példája annak, hogy egyetlen személyiség milyen nagy hatást gyakorolhat, hozzájárulva egy jobb, békésebb és gazdagabb világ megteremtéséhez.

Remélem, hogy kivételes életének emlékezete számodra is vigasztalást nyújt majd a gyász napjaiban. Bizonyos lehetsz afelől, hogy barátaid - ahogyan Anikó és én is - sokszor gondolnak rád ezekben a nehéz napokban. Lélekben veled és családoddal vagyunk."

Az angol nyelvű levél megszólítása (Kedves Kati) és záró sora (Imádkozunk Érted és családodért) magyarul olvasható.

A 69 éves Richard Holbrooke amerikai diplomata hétfőn hunyt el Washingtonban. A magas rangú diplomatát, aki a boszniai háborút lezáró, 1995-ös daytoni béke-megállapodás kiharcolójaként vált világszerte ismertté, Barack Obama elnök az amerikai diplomácia egyik óriásának nevezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását